Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
GENERAL

Zelenski, MUTARE-SURPRIZA in plin razboi! Este informația momentului în Ucraina

Cum arata si cu ce se ocupa tatal lui Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski a luat decizia momentului! Președintele ucrainean a demis sâmbătă mai mulți oficiali ai Kievului trimiși în străinătate, inclusiv pe ambasadorul ucrainean din Germania.

Volodimir Zelenski a anunțat, printr-un decret, demiterea ambasadorilor Ucrainei în Germania, India, Republica Cehă, Norvegia și Ungaria. Președintele nu a spus motivul pentru care a luat această decizie și nu se ştie deocamdată dacă aceştia vor fi numiţi în alte posturi.

Volodimir Zelenski și-a îndemnat diplomații să obțină sprijin internațional și ajutor militar pentru Ucraina în timp ce aceasta încearcă să respingă invazia Rusiei din 24 februarie.

Relațiile Kievului cu Germania, care este puternic dependentă de aprovizionarea cu energie rusească și care este, de asemenea, cea mai mare economie europeană, sunt deosebit de sensibile.

Ambasadorul ucrainean în Germania era cunoscut în lumea politică
Andrii Melnik, care a fost numit de predecesorul lui Zelenski în funcția de ambasador în Germania la sfârșitul anului 2014, este bine cunoscut printre politicienii și diplomații din Berlin.

În vârstă de 46 de ani, acesta se angajează în mod regulat în schimburi de replici deschise pe rețelele de socializare și i-a catalogat drept împăciuitori pe politicienii și intelectualii care se opun înarmării Ucrainei pentru a lupta împotriva invaziei rusești.

În prezent, Kievul și Berlinul sunt în dezacord cu privire la o turbină de fabricație germană aflată în întreținere în Canada. Germania vrea ca Ottawa să returneze turbina gigantului rus Gazprom pentru ca acesta să pompeze gaz în Europa.

Kievul a îndemnat Canada să păstreze turbina, spunând că expedierea acesteia către Rusia ar fi o încălcare a sancțiunilor impuse Moscovei, relatează Reuters.

Volodimir Zelenski, despre situația din Ucraina
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a efectuat vineri o vizită trupelor ucrainene aflate pe poziţiile înaintate ale frontului în regiunea Dnipropetrovsk, în timp ce bombele ruseşti continuau să cadă asupra a zeci de localităţi din regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, pe fondul avertismentelor preşedintelui rus Vladimir Putin că armata sa nu şi-a folosit încă întregul potenţial în Ucraina, potrivit EFE şi Ukrainska Pravda.

Cel puţin 25 de localităţi din Donbas au fost atacate de forţele armate ruse vineri, indică Statul Major al armatei ucrainene într-un raport despre evoluţia situaţiei de pe front, dat publicităţii în cursul serii.

De sâmbăta trecută, 35 de civili au fost ucişi în regiunea Doneţk, potrivit unui bilanţ făcut de autorităţile locale şi publicat pe Telegram.

Într-un interviu acordat CNN, preşedintele Zelenski a declarat vineri că Rusia nu şi-a abandonat planurile de a ocupa întreaga Ucraină.

„Cred, în general, că Rusia nu a abandonat planurile pentru ocuparea ţării noastre şi nu renunţă la asta de mulţi ani. Ei au ocupat dintotdeauna ţara noastră: mai întâi politic (cu fostul preşedinte prorus înlăturat Viktor Ianukovici), apoi Crimeea, apoi Donbasul şi acum cu această invazie pe scară largă”, a spus el.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.