Zelenski, mesaj dur pentru premierul Ungariei: Ar trebui să decideți singur pentru cine sunteți. Ce spune despre Romania

Volodimir Zelenski – președintele Ucrainei – i-a transmis un mesaj dur lui Viktor Orban, premierul Ungariei, în contextul în care din ce în ce mai mulți analiști și strategi militari au sesizat o anumită atitudine ”oscilantă” a Ungariei în ceea ce privește conflictul din Ucraina.

Președintele Ucrainei nu l-a menajat pe Viktor Orban, în discursul pe care l-a ținut în fața liderilor Uniunii Europene (UE), cerându-i acestuia să aibă o poziție fermă.

Mai mult, Zelenski l-a întrebat pe Viktor Orban dacă știe, cu adevărat, tot ceea ce se întâmplă în orașul ucrainean Mariupol, acolo unde bombardamentele rusești au transformat totul într-un peisaj cu tente tragice, apocaliptice.

”Ascultă, Viktor, știi ce se întâmplă în Mariupol? Vreau să fiu deschis o dată pentru totdeauna, ar trebui să decideți singur pentru cine sunteți. (…) Vei vedea cum se pot întâmpla din nou crimele în masă în lumea de astăzi. Asta face Rusia astăzi. Adulți și copii. Bunicii. Mii. Aceste mii de oameni nu mai sunt. Nu este timp să eziți. Este momentul să te hotărăști deja. Noi credem în tine. Avem nevoie de sprijinul tău. Credem în poporul tău. Credem în Uniunea Europeană”, a declarat Volodimir Zelenski.

Citiți și:  ALERTĂ NAȚIONALĂ. Ungaria, cu ajutorul UDMR, cumpără Transilvania bucată cu bucată

”România știe ce este demnitatea, va fi pentru noi în momentul crucial”
Ungaria și Bulgaria sunt singurele două state membre ale UE care nu au trimis arme în Ucraina

În timp ce Bulgaria este reticentă să trimită ajutor militar din motive istorice, Orban este considerat în general a fi cel mai apropiat aliat al președintelui rus Vladimir Putin dintre liderii UE.

”Lituania, pentru noi. Letonia este pentru noi. Estonia este pentru noi. Polonia este pentru noi. Franța, Emmanuel (n.red. Macron), cred cu adevărat că vei fi pentru noi. Slovenia este pentru noi. Slovacia, pentru noi. Cehia este pentru noi. România știe ce este demnitatea, așa că va fi pentru noi în momentul crucial. Bulgaria este pentru noi. Grecia, asta cred, cu noi. Germania… Portugalia, Croația, pentru noi. Suedia, albastrul și galbenul ar trebui să fie mereu împreună. Finlanda, știu că ești cu noi. Țările de Jos sunt raționale, așa că haideți să găsim un limbaj comun”, a continuat Zelenskyy, potrivit euractiv.com.

Citiți și:  Volodimir Zelenski AVERTIZEAZA. Ce țări se află în pericol?

Sursa: gandul.ro

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu