Zelenski, anunțul momentului: APEL către întreaga planeta!

Președintele ucrainean a lansat un apel către întreaga lume, la o lună de când a început invazia în țara sa. Astfel, Volodimir Zelenski vrea ca toată planeta să protesteze în ziua joi, 24 martie.

Volodimir Zelenski, apel către întreaga lume! Anunțul făcut de președintele ucrainean la o lună de când a început invazia
Trebuie menționat că Zelenski s-a adresat pentru prima dată lumii în limba engleză, astfel încât mesajul său să ajungă la cât mai multe persoane. Amintim că un videoclip cu mesajul președintelui ucrainean poate fi vizualizat la finalul articolului.

„Războiul Rusiei nu este doar războiul împotriva Ucrainei. Are un înțeles mult mai larg. Rusia a început războiul împotriva libertății. Acesta este doar începutul pentru Rusia”, a subliniat Volodimir Zelenski, potrivit informațiilor transmise de bbc.com

„Rusia încearcă să înfrângă libertatea tuturor oamenilor din lume”
De asemenea, acesta a susținut că Rusia vrea „să înfrângă libertatea” tuturor oamenilor din lume și „a încercat arate că doar forţa brută şi crudă contează”. Din acest motiv, spune Zelenski, lumea întreagă „trebuie să oprească Rusia” și războiul.

Citiți și:  Rusia somează România (VIDEO)

„Rusia încearcă să înfrângă libertatea tuturor oamenilor din Europa. Tuturor oamenilor din lume. A încercat arate că doar forţa brută şi crudă contează. Lumea trebuie să oprească Rusia. Lumea trebuie să oprească războiul. Deja o lună. Atât de mult. Mi se frânge inima, sunt frânte inimile tuturor ucrainenilor şi ale tuturor oamenilor liberi de pe planetă”, a transmis Volodimir Zelenski.

Mai apoi, președintele ucrainean a lansat un mesaj către întreaga planetă, cerându-le oamenilor să iasă în străzi pentru a proteja libertatea.

„Ieşiţi în pieţe, pe străzi. Faceţi-vă văzuţi şi auziţi. Spuneţi că oamenii contează, libertatea contează, oamenii contează, pacea contează. Ucraina contează”, a conchis Zelenski.

Mesajul transmis anterior de Zelenski
Anterior, Volodimir Zelenski a transmis Parlamentului din Japonia un mesaj urgent despre pericolul nuclear cu care se confruntă acum Ucraina, de când centrala nucleară de la Cernobîl a fost bombardată de armata rusă.

Citiți și:  E măcel în Ucraina! Putin a dat ORDINUL trupelor rusești

Din fericire pentru Ucraina, parlamentarii din Japonia au rezonat cu Volodimir Zelenski, fiind profund marcați de dezastrul nuclear de la Fukushima din 2011. Reamintim că, recent, autoritățile ucrainene au informat că trupele rusești, care ocupă centrala nucleară de la Cernobîl, au deteriorat laboratorul analitic central, care procesează o cantitate semnificativă de deșeuri radioactive.

Agenția de Stat a Ucrainei pentru gestionarea zonei de excludere a declarat că soldații rușii au „jefuit și distrus” laboratorul analitic central, care procesa o cantitate semnificativă de deșeuri radioactive, relatează BBC.

De asemenea, autoritățile ucrainene au explicat că laboratorul respectiv avea „probe și eșantioane de radionuclizi foarte activi, care astăzi se află în mâinile inamicului”. Laboratorul analitic central, a cărei înființare a costat aproximativ șase milioane de euro, conținea „echipamente analitice valoroase” care nu erau disponibile în alte țări europene.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *