Zelenski a dat ordin în această dimineaţă! Decizie de ultimă oră

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat că va impune restricții pentru 11 partide politice din Ucraina. Printre aceste partide, există unele care sunt acuzate că au legături cu Rusia.

Volodimir Zelenski, mișcare de ultimă oră! Le-a impus restricții
Președintele ucrainean a anunțat restricții privind 11 partide politice din țară, printre care se numără Platforma Opoziției-Pentru Viață, unul dintre cele mai mari partide pro-ruse cu reprezentanți în Parlamentul ucrainean, scrie BBC.

Jurnaliştii britanici adaugă că printre partidele vizate se numără și Blocul Opoziției sau Partidul Socialist Progresist din Ucraina.

De asemenea, presa internațională mai scrie că, citându-l pe Volodimir Zelenski, aceste restricții vor și puse imediat în aplicare de Ministerul ucrainean al Justiției și că vor fi în vigoare atâta timp cât legea marțială va fi implementată în țară.

Războiul trebuie oprit
Preşedintele Zelenski s-a adresat liderilor din Elveţia, de această dată, cărora le-a cerut să ia măsuri ferme împotriva oligarhilor ruşi, care contribuie la războiul pornit de Vladimir Putin din „frumoasele oraşe elveţiene”.

Citiți și:  ALERTA SUA au dat 'undă verde' țărilor NATO să dea avioane de luptă Ucrainei

Dacă Occidentul nu oprește acum Rusia, alți „agresori” vor fi încurajați să înceapă războaie în alte părți ale lumii, a mai afirmat liderul de la Kiev în mesajul său, ce a fost difuzat în timpul unei manifestații antirăzboi desfăşurat la Berna, transmite agenţia Reuters.

„Dacă nu opriți Rusia acum, dacă nu pedepsiți Rusia acum, ceilalți agresori din lume vor începe alte războaie.

În diferite părți ale lumii. Pe diferite continente. Peste tot unde un stat visează să-și cucerească vecinii”, a scris apoi Volodimir Zelenski pe Facebook.

Mesaj şi pentru Vladimir Putin: Este timpul să ne întâlnim
Cu câteva ore înainte, preşedintele Ucrainei transmite un mesaj direct şi către Vladimir Putin şi cetăţenii Rusiei. Liderul de la Kiev a spus este timpul ca cele două țări să discute despre pace și securitate, precizând că dacă nu se va întâmpla acest lucru atunci Rusia va avea de tras consecințe care se vor resimți pentru mai multe generații, potrivit France Presse.

„Negocierile legate de pacea şi securitatea pentru Ucraina sunt singura şansă a Rusiei de a minimiza daunele cauzate de propriile greşeli. (…)

Citiți și:  Volodimir Zelenski AVERTIZEAZA. Ce țări se află în pericol?

Este timpul să ne întâlnim. E timpul să discutăm. Este timpul să restabilim integritatea teritorială şi justiţia pentru Ucraina”, a transmis Zelenski.

Volodimir Zelenski se va adresa deputaților francezi
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va avea miercuri, 23 martie, la ora 15.00, o întâlnire prin videoconferinţă cu deputaţii francezi, a anunţat, vineri, preşedinţia Adunării Naţionale, potrivit unui comunicat.

”Situaţia de război care afectează poporul ucrainean priveşte toate popoarele Europei şi adunările lor parlamentare”, susține sursa citată, potrivit AFP.

”În conformitate cu acţiunea sa”, Adunarea Naţională, prezidată de Richard Ferrand (LREM), îl va întâmpina pe preşedintele Republicii Ucraina ”miercuri în hemiciclu, prin videoconferinţă”.

Președintele Ucrainei s-a adresat deja prin videoconferinţă deputaţilor europeni la 1 martie, apoi în faţa parlamentului britanic, a parlamentarilor canadieni, a Congresului american şi Bundestag-ului german.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.