Zeci de țigani au blocat circulația în zona Maternității. Care a fost motivul adunării GALERIE FOTO

rromi-18
Agitație mare și circulație blocată în fața Maternității „Bega” din Timișoara după ce peste 50 de țigani au venit din Lugoj și Arad să ridice moralul unei femei internate în spital, unde suferise o intervenție chirurgicală.

Întâmplarea a avut loc în această după-amiază, când țiganii au venit cu zeci de mașini pe care le-au parcat în zona maternității. După ce au vizitat bolnavul, țiganii s-au așezat în fața spitalului, unde au blocat efectiv accesul pietonilor.

Într-o parte stăteau mai multe de femei de etnie rromă care râdeau de zor, iar în cealaltă parte bărbații mâncau semințe. Părinți, bunici și copii, cu toții au venit la Timișoara pentru femeia operată. „Nu pleca, copile. Treci înapoi”, striga o bătrână după nepotul ei. Deranjat de strigătele femeii, copilul s-a întros și i-a așezat pe cap bătrânei o căciulă, motiv pentru care toți țiganii au început să râdă isteric.

„Noi suntem o familie regală și am venit din Lugoj. Alții sunt din Arad. Avem aici internată în spital o rudă de-a cumnatului meu. A fost operată săraca. Acum stăm aici să vedem ce mai zic medicii”, ne-a explicat o femeie.

Deși familia este una „regală”, există și membri care se confruntă cu probleme financiare grave. „Mi-au murit ambii părinți și sunt o femeie săracă. Am nevoie de ajutor”, s-a plâns o altă bătrână.

Se pare că membrii „familiei regale” nu vor pleca prea curând din fața Maternității Bega deoarece, spun ei, sunt în stare să stea până la noapte dacă nu vor afla vești despre starea pacientei. Până la ora redactării acestui text, IPJ Timiș nu a primit vreo plângere.

rromi-11 rromi-6 rromi-1

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *