Zeci de mii de chinezi fug din Wuhan. Unii duc cu ei virusul


Zeci de mii de oameni s-au grăbit să părăsească oraşul Wuhan, primul epicentru al virusului din lume, imediat ce oraşul a ridicat o carantină de 76 de zile, pe 8 aprilie, relatează Epoch Times.

Redeschiderea a declanşat existenţa unor mulţimi de oameni, care nu au mai fost observate începând cu 23 ianuarie, când China a dispus blocarea oraşului şi a celor 11 milioane de locuitori ai săi.

Şoferii au făcut deja coadă pe autostrăzi cu mult înainte de miezul nopţii, când oficialii erau pregătiţi să ridice blocarea călătoriilor.

Oamenii au dat fuga în trenuri şi pe aeroporturi, mulţi învelindu-se în echipament de protecţie complet, plecând din oraş cu prima ocazie.

„Trebuie să fugiţi în această seară”, a declarat pentru The Epoch Times Chen, un rezident din districtul Jianghan, care s-a aşezat la coadă pentru a ieşi pe una dintre autostrăzile oraşului. „Cine ştie dacă nu se răzgândesc mâine”.

Chen a declarat că regretă că nu a ascultat sfaturile şefului său de a părăsi Wuhan înainte de carantină, astfel că a petrecut mai mult de două luni de groază în Wuhan. „Dacă vrei să pleci, pleacă acum”, a spus el.

Liu, ai cărui părinţi locuiesc în districtul Hanyang, avea îngrijorări similare.

„Nu ştii niciodată în ce direcţie merge politica”, a spus ea pentru The Epoch Times, în timp ce se îndrepta cu maşina familiei spre Mongolia. „Plecăm cât de repede putem. Schimbări pot interveni oricând”.

Familia sa, de trei persoane, s-a aliniat la intrarea pe autostradă cu o oră înainte de ridicarea restricţiilor de călătorie. În scurt timp, peste o sută de maşini erau în spatele ei, la coadă.

Aproximativ 55.000 de oameni intenţionau să plece miercuri din Wuhan cu trenul, număr care era de aşteptat să se dubleze joi.

Un oficial al aeroportului a estimat că miercuri au zburat 10.000 de pasageri de la Wuhan.

Sursa: comisarul.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *