Zeci de migranţi au deturnat nava care i-a salvat de la înec, către Europa. Salvini: „Vor vedea Italia doar cu binoclul”

O navă comercială a fost deturnată de migranţii pe care i-a salvat. Echipajul unui vas cargo turcesc a devenit prizonier pe propria ambarcaţiune după ce a scos din ape şi salvat de la înec 108 migranţi în apropiere de coasta Libiei.

Imediat ce vaporul şi-a început călătoria spre Libia, migranţii au preluat controlul, obligând echipajul să schimbe direcţia către Europa.

Cei 108 migranţi salvaţi din mare de echipajul Elhiblu 1 au redirecţionat nava către Malta, relatează „Corriere della Sera“.

O purtătoare de cuvânt a armatei malteze a confirmat deturnarea vaporului şi a dat asigurări că acesta nu va fi autorizat să acosteze în Malta.

Salvini: „Vor vedea Italia doar din binoclu!”

Vicepremierul italian Matteo Salvini, dar şi autorităţile libiene au confirmat informaţia.

„Nu sunt migranţi la ananghie. Sunt piraţi. Vor vedea Italia doar cu binoclul“, a declarat Salvini, care a închis porturile italiene în faţa imigranţilor.

Liderul Ligii (extremă dreapta), totdată vicepreşedinte al Consiliului italian de Miniştri, a interzis navelor la bordul cărora se află migranţi să acosteze în porturile italiene.

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasa un comentariu