GENERAL

Ultima MUTARE. Zborurile peste Marea Neagră şi Crimeea, INTERZISE de Rusia

breaking news 1

Ultima măsură din partea Rusiei arată că zborurile peste Marea Neagră și Crimeea au fost interzise. Informația a fost publicată de către agenția Interfax, pe baza unei alerte pentru piloți.

Zborurile peste Marea Neagră au fost interzise de Rusia

Una dintre cele mai controversate țări la momentul actual, Rusia a interzis zborurile deasupra peninsulei anexate Crimeea dar și deasupra Mării Negre. La bază stă motivul care este reprezentat de exerciții militare navale și aeriele care au loc în zona respectivă în această săptămână.

După cum relatează The Moscow Times, această alertă a fost transmisă piloților. Așa-zisul ”aviz către aviatori” (NOTAM), a fost emis în scopul de a avertiza piloții cu privire la eventuale pericole. Acest aviz se aplică asupra apelor teritoriale de pe coasta de sud a Crimeei dar și asupra unei părți a apelor internaționale ale Mării Negre în perioada 20-24 aprilie.

Potrivit alertei ”zona a fost declarată temporar periculoasă pentru zborurile aeronavelor”. Tot în această alertă mai este precizat și faptul că aceste restricții se aplică pentru o altitudine maximă de 19.000 de metri. După cum relatează Interfax, mai mult de 20 de nave de război ale Flotei Mării Negre au efectuat mai multe exerciții cu avioane de atac Suhoi Su-25.

Ministerul Apararii din Rusia a afirmat ca au luat aceasta decizie pentru intervalul aprilie-octombrie
Ministerul Apararii din Rusia a afirmat ca au luat aceasta decizie pentru intervalul aprilie-octombrie

Marea Britanie ia atitudine
Anterior, Ministerul Apărării din Rusia a anunțat că navigația în anumite părți ale Mării Negre au fost închise. Această măsură a fost luată începând cu mijlocul lunii aprilie până la sfârșitul lunii octombrie pentru toate navele militare și oficiale străine. Totuși, Marea Britanie dorește să ia atitudine și intenționează să trimită două nave de război în Marea Neagră.

Această acțiune este prevăzută pentru luna mai și are drept scop manifestarea solidarității cu Ucraina, după ce anterior, marina americană a abandonat planul potrivit căruia urma să trimită două nave de război în zona Mării Negre. Această decizie venită din partea Rusiei cu privire la navigație are loc în condițiile în care, după estimările Uniunii Europene, Rusia a trimis aproximativ 150.000 de soldați în apropiere de Ucraina și Crimeea.

Washington afirmă că această mișcare reprezintă cea mai mare deplasare de trupe de la momentul izbucnirii conflictului între forțele ucrainiene și separatiștii, din anul 2014. În decursul acestui weekend, Administrația Federală a Aviației din SUA a emis un aviz NOTAM cu privire la măsură. În alertă apare avertismentul către companiile aeriene americane cărora li se recomandă ”extrema prudență” în zonele din apropierea frontierei dintre Rusia și Ucraina.

Sursa: impact.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.