fbpx
Filme Online Subtitrate

Zăpadă de August, tot ce trebuie să știți despre filmul cu Thomas Prenn: premieră, poveste, trailer

Filmul Zăpadă de August are premiera în România 

„Zăpadă de August” / „First Snow of Summer”, lungmetrajul de debut al regizorului Chris Raiber (Kupetzky, Walking on Sunshine) va putea fi văzut în avanpremieră în 21 de orașe din țară, în cinematografele din rețeaua Cinema City, de la ora 19:30. Basmul underground austriac va închide sezonul de vară cu o atmosferă de realism-magic în București, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Deva, Galați, Iași, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Severin, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureș și Timișoara.   

Zapada de August tot ce trebuie sa stiti despre filmul

Thomas Prenn, o prezență cunoscută pe scenele marilor teatre internaționale (Teatro alla Scala, Deutsches Theater Berlin, Volksbuhne Berlin) și câștigător al Premiului Juriului la Cannes în 2021, în secțiunea Un certain regard, dă viață pe marele ecran lui Alexander, un introvertit șarmant care preferă să picteze cu tuburi de spray în loc de pensule, care a crescut cu citate din filme cu cowboy și care lucrează într-un birou micuț de obiecte pierdute la metroul din Viena. Acolo o cunoaște pe Caro, interpretată de Verena Altenberger, premiată în numeroase festivaluri internaționale pentru rolul său de debut în The Best of All Worlds (r. Adrian Goiginger). Caro este o extrovertită autentică, îndrăgostită de prăjituri și tatuaje, care lucrează într-un magazin de pălării în spațiul aceluiași metrou vienez și care pare că ascunde un secret. În ciuda promisiunilor pe care și le făcuseră fiecare sieși, de a nu se îndrăgosti, întâlnirea lor mișcă rotițele Universului astfel încât vara se transformă în iarnă.

zapada-de-august_movie-stillIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 3

Chris Raiber, despre filmul Zăpadă de August 

 „Sunt foarte încântat că filmul ajunge în România, că publicul de aici va avea șansa să cunoască această poveste sensibilă și vulnerabilă pe care am scris-o și regizat-o. Pentru mine este extrem de personală, a fost filmată în Viena, orașul în care am crescut și cu care am o conexiune extrem de puternică și reunește fragmente din propriile mele amintiri. În plus, zugrăvește un crez pe care-l am și anume că deși mai întotdeauna o poveste de dragoste este și o poveste a suferinței, este singura care merită cu adevărat trăită și spusă mai departe, pentru că a risca să iubești înseamnă să descoperi singurul spațiu în care transformarea autentică se poate petrece”, a declarat Chris Raiber, regizorul producției, pentru August Film. 

Filmul intră în cinema din 1 septembrie în peste 20 de orașe din țară. Programul complet va fi anunțat pe site-ul oficial începând cu 30 august.

Citește și:

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.