fbpx
Filme Online Subtitrate

„Zăpadă de august” ajunge în cinematografe. De ce să nu ratezi filmul cu Thomas Prenn și Verena Altenberger

Totul pornește de la promisiunea pe care Alexander, un băiețel de zece ani, i-o face bunicii lui: că nu se va îndrăgosti niciodată, pentru a nu repeta povestea nefericită care îi fusese sortită tatălui său. El își vizitează în fiecare duminică tatăl, care locuiește în subteran, în apropierea metroului din Viena, iar când crește ajunge să se angajeze tot acolo, la biroul de obiecte pierdute.

În curând, această lume aparte îi rezervă lui Alexander (Thomas Prenn) primii fiori romantici, atunci când o zărește pe nostima Caro (Verena Altenberger), proprietara unui mic magazin de pălării din incinta metroului. În ciuda jurământului făcut cândva de băiat, între ei se creează o legătură emoționantă.

O poveste care nu te lasă indiferent

thomas-prenn-in-zapada-de-august-foto-3Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 4

Filmul a fost premiat pentru coloana sonoră ingenioasă la Festivalul de film de la Graz și a fost nominalizat la câteva premii ale cinematografiei austriece, inclusiv pentru costume, decoruri și machiaj, dar și pentru actor în rol secundar – Harald Windisch. Verena Altenberger, o prezență enigmatică și dulce, care ne emoționează neașteptat, a fost nominalizată anul acesta la premiul Romy pentru cea mai bună actriță pentru rolul de aici.

Într-un mesaj adresat publicului din România, actrița a spus: „Îmi ador meseria, îmi oferă oportunitatea să cunosc atât de mulți oameni mișto, să ajung în atâtea locuri pe care altfel nu le-aș vedea, să dezbat subiecte incredibile și să aflu detalii inedite despre locurile unde filmele în care joc se lansează, așa cum aflu acum despre România. Dar, dincolo de orice, ador să fiu actriță pentru că am șansa de a spune povești care să trezească emoții, care să facă oamenii să fie un pic mai buni, poate chiar să le schimbe viața.

Cinematografia și iubirea sunt două din cele mai importante lucruri pentru mine. Așa că, dacă vreți să-mi faceți o favoare, faceți două chestii: mergeți la cinema și uitați-vă la filme, și, mai presus de toate… dați iubirii o șansă. Riscați. Merită!”.

O: First Snow of Summer, Austria, 2023 R: Chris Raiber D: Thomas Prenn, Verena Altenberger, Margarete Tiesel, Harald Windisch, Erwin Lederdl, Michael Mendl, Sebastian Rudolph.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.