WhatsApp își va TAXA utilizatorii: Cine trebuie să plătească pentru a folosi aplicaţia

WhatsApp va începe să câştige bani de anul viitor, a anunţat joi Facebook, la o săptămână după ce a şocat investitorii anticipând încetinirea creşterii veniturilor sale până la sfârşitul acestui an, transmite Reuters.

014, pentru 19 miliarde de dolari, excluzând datoriile, dar nu a contribuit material la rezultatele sale financiare până miercuri, când a început să taxeze companiile mari, cum ar fi Uber Technologies şi Singapore Airlines, pentru transmiterea de mesaje clienţilor prin intermediul WhatsApp.

Compania taxează aproximativ 100 de companii pentru transmiterea mesajelor şi va trimite şi publicitate ţintită utilizatorilor WhatsApp, prin intermediul funcţiei de stare.

Nu este clar ce contribuţie vor avea veniturile WhatsApp la inversarea declinului veniturilor Facebook.

Citiți și:  Atentie! WhatsApp NU va mai funcționa de la miezul nopții pe milioane de telefoane! Ce modele de smartphone sunt afectate

Informaţia a apărut la o săptămână de la anunţarea unui profit sub aşteptări de către Facebook, dar directorul de cercetări în domeniul tehnologiei al GBH Insights, Daniel Ives, a spus că planul este probabil în lucru de mai mult timp.

”Face parte dintr-o strategie mai amplă. Cred că este în lucru de ceva timp…corespunde probabil strategiei mai ample a Facebook de a promova nivele diferite de creştere”, a arătat Ives.

Cu toate că Instagram şi WhatsApp au peste 1 milion de utilizatori activi pe lună, Facebook nu a publicat veniturile Instagram.

0 vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU