Warren Buffett, AVERTISMENT pentru liderii lumii: Va fi o pandemie mai rea decât covid

Prezicerea lui Buffet reflectă avertismentul lui Bill Gates la începutul anului 2021 că o viitoare pandemie va fi „de zece ori mai gravă”.

Miliardarul și filantropul Warren Buffett a sugerat o viitoare criză mai gravă decât COVID-19, pentru care consideră că societatea nu este pregătită.

Potrivit San Antonio Express News, în “Buffett & Munger: A Wealth of Wisdom”: a CNBC săptămâna aceasta, Buffet a avertizat: „Știm că există o amenințare nucleară, chimică, biologică și acum cibernetică. Fiecare dintre ele are posibilități cumplite „.

„Nu pare să fie ceva cu care societatea este pe deplin pregătită să lupte”, a spus el.

„Am învățat că lumea nu știe atât de mult cât crede”, a continuat el. „Dar ceea ce s-a învățat cel mai mult este că pandemia ar putea fi văzută venind și că acest lucru nu este cel mai rău care poate fi imaginat.”

„Societatea are dificultăți în a se pregati pentru situații îndepărtate, care sunt posibile și se vor întâmpla mai devreme sau mai târziu”, a spus Buffett.

Recent, miliardarul Warrent Buffet s-a retras din funcția sa de administrator al Fundației Bill și Melinda Gates după ce le-a donat 1400 milioane. Potrivit listei Forbes 2021, el este a șasea cea mai bogată persoană din lume. Bill Gates este al patrulea pe listă.

În mod similar, în ianuarie 2021, Bill Gates a prezis o viitoare pandemie „de 10 ori mai severă” decât COVID-19. Anterior, el a avertizat că pandemiile ar putea să apară la fiecare 20 de ani.

Comentariile lui Buffett sunt ultimul avertisment din partea unor lideri politici și mondiali cu privire la crize iminente. În octombrie 2019, candidatul la președinția de atunci, Joe Biden, a avertizat: „Nu suntem pregătiți pentru o pandemie”.

Tot în octombrie 2019, Fundația Bill și Melinda Gates a sponsorizat „Evenimentul 201”, în cadrul căruia 15 lideri de afaceri, guvern și sănătate publică din întreaga lume au participat la un exercițiu de simulare bazat pe răspunsul la o pandemie internațională în „Coronavirus”.

În martie 2021, liderii mondiali au cerut un tratat global contra pandemiei, presupus pentru a preveni viitoarele pandemii. În plus, cei 24 de lideri au prezis că „vor exista alte pandemii și alte urgențe importante de sănătate”.

Acum, avertismentele despre atacurile cibernetice devin din ce în ce mai frecvente. În iulie 2020, fondatorul Forumului Economic Mondial (WEF), Klaus Schwab, a avertizat:

„Știm cu toții, dar continuăm să acordăm atenție insuficientă, scenariul terifiant al unui atac cibernetic integral, care ar paraliza complet furnizarea de energie, transport, servicii spitalicești, societatea noastră în ansamblu.”

Schwab a spus că „o criză COVID-19 ar fi considerată „o mică tulburare în comparație cu un mare atac cibernetic”.

El a insiunuat că COVID-19 ar trebui utilizat „ca o oportunitate foarte bună pentru a reflecta asupra lecțiilor pe care securitatea cibernetică le poate trage și îmbunătăți pregătirea noastră pentru o potențială pandemie cibernetică”.

Săptămâna trecută, WEF a organizat evenimentul „Cyber ​​Polygon„ în care „înalți funcționari din organizații internaționale și corporații de conducere” au participat la un „atac țintit al lanțului de aprovizionare” simulat.

În timpul evenimentului, Schwab a spus că „lipsa securității cibernetice a devenit un pericol clar și imediat pentru societatea noastră în întreaga lume”.

„Cetățenii resimt în mod direct repercusiunile atacurilor cibernetice. Cetățenii sunt afectați de lipsa de energie electrică, de întârzieri în tratamentul medical și de alte efecte cauzate de această nouă generație de atacuri cibernetice îndrăznețe ”, a continuat el.

Din nou, stabilind legătura dintre COVID-19 și posibilele atacuri cibernetice viitoare, Schwab și-a încheiat discursul introductiv la eveniment:

„În cele din urmă, una dintre lecțiile pandemiei COVID-19 este și noțiunea de rezistență, capacitatea de adaptare”.

Trebuie nu numai să ne protejăm împotriva virusului, ci și să dezvoltăm capacitatea de a rezista unui atac al virusului.

Cu alte cuvinte, măștile nu sunt suficiente. Avem nevoie de vaccinuri pentru a ne imuniza.

Același lucru este valabil și pentru atacurile cibernetice. Și aici trebuie să trecem de la simpla protecție la imunizare.

Trebuie să construim infrastructuri IT care să aibă anticorpi digitali încorporați de formă esențială și permanentă pentru a se proteja.”

Sursa: ortodoxinfo.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *