Vremea schimba din nou foaia. Alerta meteo de ultima ora: Este COD GALBEN

Se întoarce iarna în România! Cu toate că ne apropiem de jumătatea lunii martie, vremea continuă să ne facă surprize neplăcute. Frigul şi ninsorile puternice pun din nou stăpânire pe România, informează specialiştii ANM.

Vreme foarte rece miercuri şi joi
Meteorologii anunţă ninsori în întreaga ţară, până joi dimineaţă. În plus, a fost emis şi un Cod galben care vizează Bucureştiul şi 14 judeţe, cantităţile de precipitaţii fiind însemnate.

Vremea va fi deosebit de rece miercuri şi joi, mai precizează meteorologii.

De marţi seară, până joi la ora 10:00, meteorologii anunţă că aria precipitaţiilor moderate cantitativ va cuprinde treptat Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Banatului şi zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură.

Ninsori, vânt puternic şi, izolat, polei sau gheţuş

Vor predomina ninsorile, iar în extremitatea de sud şi în sud-est, în noaptea de marţi spre miercuri (9/10 martie) şi în prima parte a zilei de miercuri (10 martie) precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ploaie. Izolat se va forma polei sau gheţuş. Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local şi în Transilvania, Moldova şi în restul zonei montane, au transmis meteorologii, potrivit news.ro.

Potrivit acestora, vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice şi sud-estice, precum şi la munte, cu viteze în general de 45-55 km/h, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig.

Vremea va fi deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri şi joi cu precădere în regiunile sudice, unde valorile termice vor fi cu 8-10 grade mai scăzute decât mediile multianuale, iar în nopţile de miercuri spre joi (10/11 martie) şi joi spre vineri (11/12 martie) în majoritatea regiunilor, se mai arată în prognoza meteo ANM.

Cod galben în Capitală şi 14 judeţe
Meteorologii ANM au avertizat şi asupra unui Cod galben, de marţi noapte până joi la ora 06:00, pentru Bucureşti şi 14 judeţe.

În Oltenia şi în cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în zona Munţilor Banatului, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, începând din a doua parte a nopţii de marţi spre miercuri (9/10 martie) şi până în dimineaţa zilei de joi (11 martie), temporar vor fi mai ales ninsori însemnate cantitativ (20…30 l/mp) şi se va depune strat de zăpadă, local consistent, au mai precizat meteorologii.

Judeţele vizate sunt Argeş, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Teleorman şi Vâlcea

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!