„Vrem SPITALE, nu CATEDRALE!” Ce i-a facut un roman unui calugar escroc

preot

Un barbat din Lugoj era de-a dreptul scos din minti pentru ca de fiecare data cand avea drum pe strada „Timisoarei”, dadea de un calugar care se milogea. Scopul calugarului era sa stranga bani pentru o noua manastire.

Cand calugarul il vedea, se repezea sa ii puna iarasi intrebarea „Sa-ti ajute Domnul, vrei sa contribui cu un leu la ridicarea manastirii?” Initial barbatului ii era jena sa ii faca scandal, trecea fara sa il asculte, insa cu timpul ajunsese imposibil sa se controleze.

VEZI SI: BISERICA ORTODOXA ROMANA raspunde campaniei “Vrem spitale, nu catedrale! Biserica e un spital pentru suflete si vindecarea de pacate

Si-a scris  pe o bucata de carton un mesaj extrem de important „VREM SPITALE, NU CATEDRALE”. Ce-i drept, mesajul este foarte actual si daca stam sa ne gandim bine, vom realiza ca Romania duce lipsa de spitale. Daca preotii vor sa faca bine, ar fi cazul sa stranga bani si sa ii doneze pentru a face un spital. Daca nu, macar sa ii doneze in zonele de munte sau deal, zone rurale, unde este mare nevoie de locuri in care oamenii sa fie tratati.

VEZI SI: Români! Trezirea! Ne închinăm pentru sănătate şi educaţie: 18.300 de biserici, 4.700 de şcoli şi 425 de spitale

Protopopul Lugojului, preotul Ioan Cerbu, a declarat pentru lugojinfo.ro ca biserica ortodoxa nu trimite oameni pe strazi pentru colecte. Asa s-a aflat ca cel care umbla pe strada „Timisoarei” era un fals calugar, un escroc care dorea sa faca rost de bani.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *