Vrei sa stii cum te baga FISCUL in rahat? Citeste aici!

FISC

Zilele trecute am avut o discutie cu un prieten care mi-a povestit despre cum, nevinovat, s-a trezit in rahat pana’n gat. Omul avea niste rate la Credit Europe Bank, rate pe care le platea lunar. Insa, cu vreo doua saptamani in urma, ii suna telefonul.

“Buna ziua, de la Credit Europe Bank suntem.”
“Buna ziua.”
“Sa stiti ca, din cauza faptului ca nu v-ati platit trei luni consecutiv ratele, v-am bagat in biroul de credit.”
“Stati un pic, eu mi-am platit ratele in fiecare luna, am chitantele…”
“Da, stim, dar fiscul v-a pus poprire pe contul respectiv si noi nu putem lua banii de acolo.”
“Bine, si atunci de ce nu m-ati anuntat de acest lucru in momentul in care n-ati putut lua prima rata?”
“Nu e treaba noastra!”

Situatia s-a rezolvat, din cate am inteles. A trebuit sa mearga omul la ANAF, a luat o hartie, cu hartia aia s-a dus la Sibiu (ca nu mai are sediu aici Credit Europe Bank), s-a deblocat contul, s-a lichidat datoria, banca e fericita, ura si la gara.

Citiți și:  ANAF scoate TUNURILE grele. Incep VERIFICARI masive

Ce mi se pare mie stupid este faptul ca ANAF-ul iti blocheaza un cont de datorii, nu doar de debit. Mi se pare o mizerie toata aceasta afacere din mai multe motive:

  1. Nu te anunta nimeni ca ti se pune poprire pe conturi. Pleci undeva fara griji si, cand ajungi, te trezesti ca nu mai ai bani sa ajungi acasa…
  2. Ti se pune poprire pe toate conturile. Daca datorezi 100 de lei ti se blocheaza toate conturile, indiferent de suma din ele.
  3. Nu ti se deblocheaza automat conturile. Dupa ce jegul de stat s-a indestulat, nu iti deblocheaza conturile. Trebuie sa mergi tu, personal, la sediu ANAF pentru a lua un brat de hartii cu care sa mergi la fiecare banca in parte pentru a ti se reda accesul la banii tai.
  4. Ti se pune poprire si pe rate. Jegul de legislatie gandita de niste cretini alesi cu galeata si salamul permite statului sa-ti blocheze contul de datorii. Si aici mi se pare ca-i mizerabil si ilegal. Pe langa ca-ti retine maximul legal din venit, adica o treime, iti blocheaza si contul in care tu-ti platesti ratele din celelalte doua treimi din venit, sa-si traga si de acolo ceva. Intelegeti ce vreau sa zic?
Citiți și:  ANAF scoate TUNURILE grele. Incep VERIFICARI masive

D-asta mi-e scarba de politicieni, mi se face greata cand ii vad si imi doresc sa aplaud cand vor fi impuscati la zid sau cand vor imbraca pijamalele dungate. – de Sebastian Bargau

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *