Vrei sa devii POLITIST? 10.000 de posturi vacante in MAI. Afla REGULILE aici

politie1

Decizie Guvernului care deschide uşa larg, la MAI, nu doar foştilor poliţişti, ci şi oricui vrea să devină om al legii. Sunt 10.000 de posturi vacante!

Guvernul a modificat și completat, prin Ordonanță de Urgență, Legea 360/ 2002 privind Statutul polițistului, pentru un nou cadru de recrutare a polițiștilor. Cine poate fi încadrat?

Se permite reîncadrarea în funcție a foștilor polițiști care au încetat raporturile de serviciu la cerere, prin demisie, prin numirea într-o altă funcție publică, ca urmare a reorganizării unității de poliție ori după pierderea capacității de muncă, dar pe care între timp și-au recăpătat-o, conform ora de stiri.

Nu vor putea fi reîncadrați foștii polițiști ale căror raporturi de serviciu au încetat:
– la împlinirea vârstei și a celorlalte condiții de pensionare ori ca urmare a destituirii din poliție,
– ca urmare a acordării calificativului nesatisfăcător în urma evaluării anuale,
– după condamnarea prin hotărâre judecătorească definitivă,
– ca urmare a nepromovării examenului de definitivare în profesie, nedefinitivării studiilor cerute de lege sau încadrării frauduloase.

Se instituie posibilitatea ocupării funcțiilor de polițist (nu doar a celor de specialitate, așa cum este prevăzut în prezent) cu personal recrutat din sursă externă, prin încadrare directă. „Există un deficit de polițiști care nu poate fi acoperit doar prin formarea personalului în instituțiile de învățământ ale ministerului”, susţine Ministerul Afacerilor Interne, care adaugă că mecanismele de școlarizare existente la nivel instituțiilor de învățământ ale MAI, chiar și după mărirea la maxim a capacității de școlarizare, nu permit reducerea deficitului actual de resurse umane. Şi e nevoie de oameni ai legii în plus că 2016 e an electoral!

VEZI SI: Apel emoționant al polițiștilor: ‘Probabil vor fi mulți colegi la înmormântare!’

Se instituie regula potrivit căreia raporturile de serviciu ale polițiștilor încadrați direct să nu poată fi modificate prin delegare, detașare, mutare și transfer, timp de cel puțin trei ani de la numirea în prima funcție, cu excepția situației în care intervine reorganizarea unității.

Potrivit noilor reglementări, acordarea gradelor profesionale polițiștilor proveniți din rândul persoanelor încadrate direct pe funcții de execuție vacante se realizează în funcție de pregătire și de vechimea în specialitatea corespunzătoare studiilor absolvite, raportate la cerințele postului.

VEZI SI: Cum sa scapi numai cu AVERTISMENT cand faci o greseala in trafic. Sfaturile politistului Marian Godina

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

3 comentarii

  1. si spaga cat e spaga???

  2. Unde ma' rog ar trebui sa' merg pt a ma' inscrie? Articolul este foarte, foarte vag, generalist si arunca' o privire de pe luna' !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *