fbpx
NOUTATIOPINII

Voma publică, mentală și pseudo-muzicală de tip Gheboasă

Despre voma din capul mesei, care nu vine de pe Lună

363340270 1668911060203237 7957170259043745918 n

Generația Gheboasă. Din vina ne-gheboșilor

Am mai spus-o, așa că o să fiu cît se poate de scurt: voma publică, mentală și pseudo-muzicală de tip Gheboasă by Emil Boc & Clujul elevat nu e despre ,, tineretul din ziua de azi ,, , ci despre bătrînetul și maturetul din ziua de azi. Tinerii sînt așa cum i-au crescut maturii. Punct. Și nu e vorba despre părinți, ci despre maturii care croiesc mersul lumii.

Cînd SUA, a’ mai mare democrație mondială, ajunge sursa principală a cancerului mental impus ca medicament, și are de ales între vîrfurile tumorale Trump & Biden, a te mira de simptomele romîneze ori de buboiul Putin e ca și cum ai vrea să faci din coadă de cîine lupesc – sită de mătase și din rahat cu ramă – bici coregrafic.

Cînd elita civicoidă și întrelectuală a votat un prezervativ eleno-udric ca Boc drept terapie națională, cu garnitură de șco’lă argheleană de tip Dîncu & akkademicianul-rector David, indignarea față de vomele clujene de tip Untold, sau vizavi de catastrofa evitată pe muchie la nu știu ce mega-concert cu dragoni mondiali, e ca și cum te-ai da cu capul de beton, dar aștepți ca din asta să rezulte icre negre, trufe și șampanie cu nume de vădană franțuzească.

Cînd pseudo-elitele sînt vite 95 %, restul sînt detalii. Și aritmetică.

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii. Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului ” romîn ” și a derivatelor sale.

Autor: Lucian Apostu

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.