“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MEDICALNOUTATI

Vom deveni lada de gunoi a vaccinurilor?

În ziua în care Pfizer a trimis comunicatul de presă că a testat vaccinul anti-covid și are 95% eficiență, cred că n-a fost televiziune din țară să nu înceapă jurnalul de știri cu vestea respectivă. (Ca să nu zic de pe mapamond.) Azi nu știu dacă a încăput măcar la „și altele” vestea că Germania recomandă oficial evitarea vaccinului Moderna de persoanele sub 30 de ani. Nu o simplă schimbare de procent a estimării eficienței, ci retragerea recomandării de a mai folosi injecția. O formă diplomatică de a spune să te ferești de ea, măcar dacă ai vârsta respectivă. După mine, ar fi știrea zilei. Bursa nu a rămas nepăsătoare la cascada de vești proaste pentru firma americană:

bursa moderna

Reuters se dă peste cap să împacheteze cât mai politicos șutul în fund primit de firma, care e la primul ei vaccin aprobat, din toată existența companiei. Ba chiar o răstălmăcește în ceva „pozitiv”. Cică „Germania recomandă doar Pfizer”. Apoi din chiar primul paragraf le dă și lor cu tigaia în cap, lăugându-i că ar cauza „mai puțin inflamații ale inimii decât Moderna” :)) Păi asta nu sună încurajator deloc: pe unul îl blochezi și celălalt e doar puțin mai breaz.

Dandanaua vine după cealaltă putere a UE, Franța, care a luat aceeași decizie. Din nou, împachetată în scuze și asigurări despre cazuri „foarte rare de miocardită și boli ale inimii”. Iar Franța, la rândul ei, urma țările scandinave, mai curajoase în a lovi gigantul strategic al aliatului strategic: Danemarca, Finlanda, Suedia.

Vezi – Cum recunoști un vaccinist

Povestea o repetă aproape la indigo pe cea a firmei Astra Zeneca, un castel de cărți de joc care s-a năruit bucată cu bucată. La fel, s-a început cu interdicții doar pentru segmentele mici de vârstă – sub 30, sub 40, apoi pentru toată lumea. Și cu efect de contagiune, de la țară la țară. Și atunci era vorba de probleme de circulație, faimoasele cheaguri de sânge. În cele din urmă, a fost restricționat doar în Europa de: Suedia, Letonia, Germania, Italia, Franța, Spania, Danemarca, Norvegia, Olanda, Irlanda, Bulgaria, Islanda, Slovenia. Prima care a deschis drumul a fost Austria, pe 3 martie 2021.

A urmat o brambureală a autorităților din România, care ba negau că au lotul respectiv, ba îl opreau, ba îl foloseau.

digi doze

gheorghita minte

gheorghita inainte

Lăsați de izbeliște de conducătorii, care ar fi trebuit să îi protejeze, chiar și românii dispuși să devină cobai au devenit selectivi. Și au strâmbat din nas la vaccinul englezilor. Așa că guvernul, care s-a aruncat la comanda de 120 de milioane de doze din toate vaccinurile, a trebuit să scape de ele în fel și chip.

Primii găsiți, de sacrificiu, frații de dincolo de Prut. Frate, frate, dar vaccinu-i pe bani.

moldova vaccin

Ca român, mi-a crăpat obrazul când am auzit că se vând sau se donează românilor moldoveni produse refuzate pe jumătate de continent. Chiar în ziua în care Marea Britanie însăși își restricționa propriul vaccin pentru tineri, Maia Sandu se vaccina cu serul venit de peste Prut.

maia vaccin

Iar când s-au terminat și moldovenii, am început să le dăm gratis, doar să scăpăm de ele. La frații din Bangladesh (viitorii conlocuitori).

donatie bangladesh

Și cui s-a mai nimerit:

vaccin nedorit

Asta se întâmpla în iunie 2021. Între martie și iunie, trecuseră aproape 4 luni de când Austria pusese frână vaccinului de la Moderna. Interval în care am rămas clienții de sacrificiu. La fel se prefigurează și acum cu Moderna. Doar că acum suntem într-un elan al obligativității. Se introduc presiunile în școli – pentru profesori, apoi pentru copii. Sunt suficienți profesori sub 30 de ani, care intră sub incidența respectivei interdicții. Care e moralitatea gestului de a-i presa să își asume riscuri recunoscute oficial, pentru o boală care lor le pune extrem de rar viața în pericol!? Nu cumva există riscul ca țările menționate în debutul articolului să ne trateze la fel, în disperarea de a scăpa de stocurile proprii de Moderna?

Și cine răspunde dacă pentru Pfizera se va întâmpla la fel la un moment dat? Dacă pentru Astra problemele au apărut oficial în martie, la 4-5 luni de la debut; pentru Moderna în noiembrie, la 11-12 luni de la debut, doar timpul ne poate spune ce siguranță va prezenta serul Pfizer pe termen mediu și lung. – evadare.ro

Vezi – Ne pregătim de tulpina Omega

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.