Volodimir Zelenski, mesaj fulminant! Anunţul făcut în plin război

În discursul video, de sâmbătă, adresat poporului ucrainean, președintele Volodimir Zelenski, a făcut referire la situaţia orașului port Mariupol, atât de râvnit de Rusia, şi spune că tot ceea ce se întâmplă acolo este extrem de „inuman”. Mai mult, președintele ucrainean primite că va reface națiunea de la zero şi că toată lumea va primi o locuinţă. „O facem astfel încât să fie o adevărată modernizare a orașelor şi comunităților ucrainene”.

Președintele Volodimir Zelenski s-a adresat poporului ucrainean vorbind despre situația din orașul-port Mariupol, aflat sub asediu și a promis un viitor mai bun după încheierea ostilităților. Preşedintele a spus că „situația din Mariupol rămâne cât se poate de gravă. Pur și simplu inumană. Rusia încearcă, în mod deliberat, să-i distrugă pe toți cei care se află acolo în Mariupol”.

Potrivit rapoartelor, aproximativ 100.000 de persoane au rămas în Mariupol și în împrejurimile sale imediate, care se află, în mare parte, sub control rusesc.

Zelenski a promis reconstrucția Ucrainei după război
„Dragi oameni liberi ai celei mai frumoase ţări! O ţară care are viitor. Acesta este adevărul şi acesta ne motivează să luptăm acum. Pe câmpul de luptă şi non-stop pe fronturile diplomatice, informaţionale şi economice. Acesta este ceea ce ne permite să ne planificăm viaţa după război. Viitorul nostru ucrainean liber, suveran şi democratic. Cu siguranţă – paşnic. Cu siguranţă – cu dezvoltare.

Astăzi am avut o întâlnire dedicată reconstrucţiei oraşelor noastre. Desigur, aceasta este o cantitate imensă de muncă. Dar încă mai puţin decât apărarea statului în război. Mai mult decât atât, toţi – toţi ucrainenii, armata noastră şi toţi oamenii noştri – facem deja cu adevărat. Aşa că nu vă fie frică”.

Zelenski, nemulțumit de cei care au promis ajutor dar încă nu au făcut nimic
„Deşi am auzit multe intenţii de la cei care au vrut să ajute şi care într-adevăr se află în poziţii de influenţă internaţională, niciuna nu a fost încă realizată. Cu toate acestea, nu vom abandona aceste eforturi. Şi în fiecare zi fie eu, fie comandantul şef al forţelor armate Valeriy Zaluzhny, fie alţi militari, fie şeful echipei noastre de negocieri David Arakhamia – suntem în contact cu apărătorii noştri ai lui Mariupol. În fiecare zi.

În mod tradiţional, înainte de discursul de seară, am semnat un decret de premiere a apărătorilor noştri. 186 de militari ai Forţelor Armate ale Ucrainei. 13 militari ai Agenţiei de Informaţii ale Apărării. Doi ofiţeri ai Serviciului de Securitate al Ucrainei. Şi un luptător al Gărzii Naţionale.

Slavă veşnică tuturor celor care apără statul! Amintire veşnică tuturor celor care au murit pentru Ucraina! Glorie Ucrainei!”, a declarat preşedintele Ucrainie, potrivit news.ro.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *