GENERAL

Volodimir Zelenski face ANUNTUL care îngheață lumea: „Nu vrem pacea”

lovitura vladimir putin ordin zelenski un milion de oameni 778284

Ieri, 24 august, s-au împlinit împlinesc 31 de ani de la ziua în care Ucraina și-a declarat independența față de Uniunea Sovietică. Și tot ieri a început şi cea de-a șaptea lună de război. Un război care pe zi ce trece pare a fi mai sângeros, mai confuz și mai distructiv.

Volodimir Zelenski îngheață lumea: „Nu vrem pacea”
Cu ocazia acestei date, președintele ucrainean Zelenski a urat poporului său o zi fericită a independenței, asigurându-l că „ne vom lupta până la capăt”. Un final care, cel puţin din ceea ce se înţelege din cuvintele sale, va exista doar în cazul victoriei complete a poporului ucrainean, notează Bianca Leonardi într-un articol realizat pentru nicolaporro.it

Zelenski este clar și direct: „În fiecare zi avem un nou motiv pentru a nu renunța. Care este sfârșitul războiului pentru noi? Înainte se spunea: pacea. Acum spunem: victoria”. Liderul ucrainean recunoaște clar că diplomația, medierile și încercarea de a încheia tratate nu mai sunt – în cazul în care au fost vreodată – în interesul său: acum, scopul este restabilirea controlului asupra tuturor celor 25 de regiuni ale țării „fără concesii sau compromisuri”.

Zelenski nu face nici măcar aluzie la un armistițiu sau la o negociere, ci dimpotrivă, plusează. Acum, ucrainenii vor doar să câștige: într-un scenariu de devastare totală, Kievul este gata parieze totul – mai ales oamenii săi – pentru a obține Donbasul și Crimeea.

Şi asta pentru că, aşa cum a precizat Zelenski, „nu facem comerț cu pământurile și oamenii noștri”. Acele ținuturi, pe de-o parte Donbasul, unde din 2014 mor în fiecare zi oameni, iar pe de altă parte Crimeea, unde poporul care ar trebui să fie suveran a decis democratic printr-un referendum că vrea să fie rus.

Miza este mare și riscul unui conflict mondial devine din ce în ce mai concret
Partenerii europeni nu au rostit – cel puțin nu până acum – niciun cuvânt despre scopurile periculoase ale lui Zelenski. O declarație de război nesfârșită, în care Kievul, care după agresiunea rusă are dreptul sacrosant de a se apăra, pare să fi profitat de ocazie pentru a-şi satisface ambițiile expansioniste. De la un război defensiv la un conflict în care pacea nu este contemplată: conform celor anunţate de Ucraina.

Și dacă Uniunea Europeană, care teoretic pare că se epuizează în întâlniri, summit-uri și alte iniţiative în rolul său de mediator, a trecut cu vederea acest pasaj important – chiar crucial – al lui Zelenski, italienii s-au simțit obligați să intervină. Cum? Acordând sprijin necondiţionat eroului zilelor noastre, punându-se în situația de a susține un conflict care nu vizează o rezolvare, ci, dimpotrivă, acceptând implicit posibilitatea unui război mondial în numele voinței lui Zelenski.

„Italia sprijină ferm integritatea teritorială, suveranitatea, independența și libertatea țării sale și își reafirmă angajamentul de a ajuta poporul ucrainean și din punct de vedere umanitar și al reconstrucției”, scrie președintele Republicii Sergio Mattarella într-un mesaj transmis către președintele ucrainean cu ocazia acestei zile.

Sursa: capital.ro

Alătură-te celorlalți 44 de abonați.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.