Volodimir Zelenski, avertisment direct: Va fi un adevărat dezastru. Romania, direct vizata

Au trecut mai bine de șase săptămâni de când Rusia a invadat Ucraina, iar Volodimir Zelenski este din ce în ce mai pesimist. Președintele Ucrainei susține că România, dar și Polonia sunt direct vizate de agresiunea rusă în cazul în care țara sa va ceda.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a tras un semnal de alarmă cu privire la modul în care conflictul din Ucraina s-ar putea extinde. Totodată, el a ținut să facă și un apel, din nou, către Occident pentru a primi mai mult ajutor.

Potrivit oficialului ucrainean, războiul a început în februarie, iar acum suntem în luna aprilie, în ciudata așteptărilor pe care Vladimir Putin le avea. Totodată, el a vorbit și despre modul în care Ucraina s-a apărat, adăugând însă că tot nu este suficient.

Zelenski avertizează în legătură cu faptul că Rusia are capacitate de a ataca nu doar Ucraina, el făcând referire la Polonia, România, Moldova, dar și la țările baltice, adăugând că dacă Putin nu va fi oprit, ele ar putea urma.

„Rusia a început un război total împotriva Ucrainei în 24 februarie. Acum suntem în aprilie. Rusia s-a bazat că va cuceri Ucraina în cinci zile. Acel termen limită l-au stabilit pentru distrugerea țării noastre și a democrației noastre.

România și Polonia, direct vizate
Dar n-au avut nici cea mai mică idee cu ce urmau să se confrunte. Rusia nu a știut cât de mult ne prețuim libertatea. Ne-am apărat în fața lor mai mult decât au plănuit ei, invadatorii. Am distrus mai mult armament și echipament rusesc decât au unele armate europene. Dar nu e suficient. Rusia încă are capacitate să atace – și nu doar Ucraina – Polonia, Moldova, România și statele baltice vor deveni următoarele ținte, dacă libertatea Ucrainei cade”, a spus acesta.

În cadrul acelorlași declarații, liderul de la Kiev a mai vorbit și despre imaginile fără precedent de la Bucha și din Mariupol, care au confirmat destul de clar intențiile pe care Rusia le are în fața întregii lumi.

„Imaginile de la Bucha și Mariupol au demonstrat intențiile reale ale rușilor în fața întregii lumi. Ei nu pot fi opriți decât de forța armelor. Trebuie să se întâmple acum. Ucraina are nevoie de armament și resurse, avem nevoie de artilerie grea, vehicule militare, sisteme de apărare aeriană și avioane de luptă. Orice poate respinge atacul rusesc și opri crimele lor de război”, a transmis Zelenski în mesajul său de miercuri”, adaugă Zelenski.

O reacție rapidă în acest sens a venit de la Vasile Dâncu. El a comentat declarațiile lui Volodimir Zelenski referitoare la planurile Rusiei care vizează România, adăugând că aceste lucruri sunt doar un set de ”speculații”.

”Orice este posibil”
Totodată, Vasile Dâncu a mai adăugat că încă nu există suficiente dovezi care să confirme declarațiile lui Zelenski, subțiind faptul că este mai bine să nu fie luat un astfel de scenariu. Pe de altă parte, având în vedere amenințările Rusiei, Dâncu susține că ”la nivelul logicii posibilului, orice este posibil”.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *