Vladimir Putin: Natiunea trebuie sa aiba un stil de viata sanatos. Spor demografic POZITIV inregistrat in Rusia, dupa peste 20 de ani

Vladimir Putin a rostit joi discursul său anual, în fața camerelor reunite ale Adunării Federale – Consiliul Federației și Duma de Stat, care de data aceasta a coincis cu aniversarea a 20 de ani de la adoptarea Constituției Rusiei post-sovietice. În cuvântarea sa, liderul de la Kremlin a atins mai multe probleme de importanţă majoră pentru viitorul naţiunii ruse, precum sporul demografic şi stilul de viaţă sănătos. Deasemenea a criticat şi “internaţionalismul imoral”.

Putin copii

În Rusia se desfăşoară de câţiva ani la nivel naţional o campanie de încurajare a natalităţii, Vladimir Putin fiind printre cei mai acerbi susţinători ai acestei strategii menite să redreseze declinul demografic. Rezultatele nu au întârziat să apară şi în primele 10 luni ale anului 2013, pentru prima oară din anul 1991, în Rusia s-a înregistrat o creştere naturală a populaţiei, a declarat preledintele. „În perioada ianuarie-octombrie anul curent, în Rusia s-a înregistrat o creştere naturală a populaţiei. Asemenea rezultate s-au înregistrat pentru prima oară din anul 1991. Aceştia sunt indici foarte buni”, a spus Putin, prezentând mesajul anual către Adunarea Federală.

Citiți și:  ALERTĂ NATO! Putin trimite rachete hipersonice la Kaliningrad! Marile capitale europene pot fi lovite în câteva minute!

Preşedintele rus, s-a mai declarat în favoarea valorilor tradiţionale. El l-a citat pe filosoful Nikolai Berdiaev, care a scris că „sensul conservatismului nu constă în faptul că el împiedică mişcarea înainte şi în sus, ci în aceea că el împiedică mişcarea înapoi şi în jos până la întunericul haotic”. Preşedintele şi-a exprimat regretul în legătură cu faptul că în prezent în unele ţări are loc procesul distrugerii valorilor tradiţionale şi sunt revizuite normele morale şi etice. În acest context, un înalt oficial rus a cerut recent simplificarea procedurilor de obţinere a cetăţeniei ruse pentru europenii care “se simt insultati spiritual și cultural în ţările lor”.

„Sistemul de asigurare medicală obligatoriu trebuie să asigure pe deplin finanţarea garanţiilor de stat privind acordarea asistenţei medicale gratuite”, a mai spus preşedintele adresându-se Adunării Federale. În acelaşi timp, Putin a subliniat că sarcina constă în creşterea responsabilităţii oamenilor pentru sănătatea lor, în apariţia unor stimulente financiare pentru un stil de viaţă sănătos.

Citiți și:  Amenințarea lui Vladimir Putin. Anunțul care tocmai a pus toată lumea pe jar

Deasemenea, liderul de la Kremlin a mai spus că Rusia nu pretinde la “statutul de superputere înțeleasă ca o aspirație la hegemonie globală sau regională”, o aluzie la adresa politicii extrene a SUA. Acesta s-a pronunţat şi asupra “internaţinalismului imoral”. „Împreună trebuie să facem faţă acestei sfidări, trebuie să protejăm lumea şi deci unitatea societăţii noastre, unitatea şi integritatea statului rus”, a spus Vladimir Putin.

Referindu-se la situaţia din Kiev, Putin a afirmat că “noi nu impunem nimic nimănui, dar dacă prietenii noştri vor acest lucru, noi suntem pregătiţi să continuăm munca împreună”, în privinţa participării Ucrainei la Uniunea Vamală. Sursa: FrontPress.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.