Vladimir Putin – CEL MAI BOGAT OM DIN LUME

-

Sa nu uitam ca la ordinele sale mor pe capete civili ucraineni.

De pe Gandul:

Vladimir Putin este FABULOS DE BOGAT. Unul dintre cei mai mari investitori din Rusia dezvăluie la cât se ridică AVEREA preşedintelui: „E, de departe, cel mai bogat om din lume”

Bill Browder, co-fondatorul şi CEO-ul Hermitage Capital Management şi, pe vremuri, unul dintre cei mai importanţi investitori în Rusia, susţine că preşedintele Rusiei ar avea o avere de 200 de miliarde de dolari, făcându-l de departe cel mai bogat om din lume, scrie Business Insider.

Întrebat la CNN la cât estimează averea lui Vladimir Putin, Browder a răspuns: ”Cred că 200 de miliarde de dolari. După 14 ani la putere în Rusia, ţinând cont de câţi bani a făcut ţara sa şi de faptul că aceşti bani nu au fost cheltuiţi pe şcoli, drumuri şi spitale, cred că toţi aceşti bani sunt în proprietăţi, conturi în Elveţia şi acţiuni ale lui Putin şi ale apropiaţilor săi”.

În prezent, cel mai bogat om din lume este considerat Bill Gates, cu o avere de 79 miliarde de dolari.

Vladimir Putin a fost locotenent-colonel KGB, a devenit premier al Rusiei în 1999 şi preşedinte în 2000. ”În primii opt sau zece ani la cârma Rusiei, Putin a furat cât a putut”, a mai spus Browder.

Business Insider scrie că, între 2001 şi 2007, economia Rusiei a crescut cu 7% pe an, iar PIB-ul a crescut de şase ori.

”La scurt timp după ce a preluat frâiele Rusiei, Putin a dat de înţeles că vrea să elimine toţi apropiaţii lui Boris Elţin (n.r. primul preşedinte rus ales direct, care a demisionat pe 31 decembrie 1999 şi l-a numit preşedinte interimar pe Putin) şi să îi înlocuiască cu apropiaţii lui, la fel de corupţi, dar loiali numai lui”, comentează şi jurnalista Anne Applebaum.

VEZI SI: Crimele separatistilor pro-rusi din Ucraina – GALERIE FOTO +18

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.