GENERAL

Vladimir Putin a fost exclus! Toată Rusia e în stare de șoc

vladimir putin 20

Guvernul de la Moscova nu se aștepta ca Vladimir Putin să nu aibă voie să participe fizic la Summitul Grupului Celor 20 (G20), care va avea loc în luna noiembrie a acestui an, în condițiile în care Rusia este stat membru a G20.

Premierul Italiei, Mario Draghi, a anunțat marţi că preşedintele Indoneziei, statul care va găzdui Summitul G20 din luna noiembrie, a exclus posibilitatea ca Vladimir Putin să poată fi prezent fizic la reuniunea oficială a Grupului Celor 20. Mario Draghi a făcut acest anunț la încheierea reuniunii de vârf a G7 (Grupul Celor Șapte, format din Statele Unite ale Americii, Canada, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Franța, Germania, Italia și Japonia).

Potrivit spuselor sale, deși președintele rus nu va putea fi prezent fizic la Summitul G20, acesta va putea avea o intervenţie prin videoconferinţă. „Joko Widodo a fost categoric, Putin nu va veni”, a declarat marți Mario Dranghi, potrivit agenției de presă Reuters.

Amintim faptul că preşedintele Indoneziei, Joko Widodo, l-a invitat anterior pe Vladimir Putin să participe la summitul organizat în luna noiembrie întrucât Rusia este stat membru al Grupului Celor 20.

Vladimir Putin și-a anunțat intenția de a participa la Summitul G20
De aceea, Yury Ushakov, representant al Kremlinului, a declarat luni că Vladimir Putin are de gând să participe la Summitul G20 din Indonezia.

„ Am primit invitaţia oficială. (…) Şi am răspuns pozitiv, arătând că suntem interesaţi de participare. Totuşi, cei doi (n.r. Vladimir Putin și Volodimir Zelenski) sunt invitați să participe fizic. Mai este destul timp (n.r. până în luna noiembrie). Sper că pandemia ne va permite să ținem întâlnirea faţă în față”, a declarat luni reprezentantul Kremlinului, Yury Ushakov, relatează Interfax Rusia.

Trebuie precizat faptul că preşedintele Indoneziei, Joko Widodo, va merge joi în Rusia. El se va întâlni personal cu Vladimir Putin la Moscova, fiind primul lider asiatic care va merge în Rusia de la izbucnirea războiului din Ucraina.

Occidentul se gândește să boicoteze Summitul G20
Menționăm faptul că, momentan, liderii occidentali nu au ajuns încă la acord comun cu privire la summitul din toamnă. În prezent, aceștia se gândesc dacă să participe sau să îl boicoteze, potrivit sursei citate anterior.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a declarat că oficialii occidentali trebuie să fie extrem de atenți dacă vor să boicoteze „întregul G20”. „Nu susțin asta”, a precizat luni Ursula von der Leyen, spunând, totodată, că Summitul G20 este foarte important, în special pentru statele în curs de dezvoltare.

„Cred că este mai bine să i se spună în faţă (lui Vladimir Putin), dacă vine, ceea ce credem şi ca el să ia o poziţie”, spunea duminică seară Ursula von der Leyen pentru postul german de televiziune ZDF.

G20 reunește cele mai dezvoltate 20 de economii ale lumii, care împreună reprezintă 60% din populația lumii, 80% din Produsul Intern Brut global și 75% din exporturile mondiale.

G20 este format din: Africa de Sud, Arabia Saudită, Argentina, Australia, Brazilia, Canada, China, Coreea de Sud, Franța, Germania, India, Indonezia, Italia, Japonia, Marea Britanie, Mexic, Rusia, SUA, Turcia și Uniunea Europeană.

Sursa: capital.ro

Alătură-te celorlalți 44 de abonați.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.