Vladimir Putin a dat ORDINUL! Va fi adevărat un masacru

În prezent, armata rusă aproape că deține controlul total asupra orașului-port Mariupol, urmând să impună restricții speciale de pe 18 aprilie în orașul respectiv. Ce mesaj înfiorător a fost transmis către toţi soldaţii ucraineni care sunt acum în Mariupol?

Apropiaţii lui Vladimir Putin ameninţă cu un adevărat masacru în Mariupol!

Denis Pușilin: Luptătorii ucraineni care refuză să se predea vor fi eliminați
„Luptătorii ucraineni care rămân la Mariupol și refuză să se predea, vor fi eliminați”, a declarat șeful Republicii Populare Donețk (DPR), Denis Pușilin, relatează BBC.

În prezent, forțele ruse sunt aproape să ocupe complet orașul-port Mariupol, însă militarii ucraineni rezistă în zona portului și a fabricii de fier și oțel Azovstal.

Petro Andryushchenko, un consilier al primarului din Mariupol, a scris pe Telegram că forțele ruse intenționează să interzică locuitorilor ucraineni să plece sau să intre în oraș de pe 18 aprilie, ceea ce ar împiedica evacuările umanitare.

Totodată, armata rusă intenționează să impună „reguli stricte” în Mariupol, prin instalarea unor noi puncte de control pentru a monitoriza și restricționa circulația între districtele ucrainene.

Reamintim faptul că Guvernul de la Moscova a declarat că peste 1.000 de pușcași marini ucraineni s-au predat în Mariupol, dar Guvernul de la Kiev a negat afirmația.

„Acei membri ai armatei, precum pușcașii pe care i-aţi văzut, care sunt pregătiţi să se predea s-au predat. În timp ce naționaliștii, adică membri ai batalioanelor naționaliste, se pare, nu au intenția de a se preda, de aceea urmează să fie eliminați”, a spus Denis Pușilin, potrivit Rossiya 24.

În contextul actual, președintele ucrainean Volodimir Zelenski, avertizează autoritățile ruse că negocierile de pace ar putea fi blocate definitiv.

„Eliminarea soldaților noștri, a oamenilor noștri (la Mariupol) va pune capăt oricăror negocieri de pace dintre Ucraina și Rusia”, a declarat Volodimir Zelenski, sâmbătă după-amiază, într-un interviu acordat Ukrainska Pravda.

Armata Rusiei vrea să șteargă Mariupolul de pe hartă
Recent, Oleksandr Motuzianik, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Ucraina, a spus că forțele ruse au recurs la bombardiere cu rază lungă de acţiune pentru a ataca orașul.

În prezent, conflictul militar continuă la Mariupol, fix la zona uzinei siderurgice Ilici şi în zona portului. De asemenea, forțele ruse îşi concentrează eforturile pentru a ocupa localităţile estice Rubejnoe şi Popasna.

„Situaţia de la Mariupol este dificilă şi grea. Confruntări au loc chiar acum. Armata rusă cheamă constant unităţi suplimentare pentru a lua cu asalt oraşul.

Dar pentru moment, ruşii nu au reuşit să captureze în totalitate acest oraş”, a spus Oleksandr Motuzianik, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Ucraina, într-o conferință de presă, relatează agenția de presă EFE.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *