Vladimir Putin a dat ordinul: Va fi complet interzis în Rusia!

Procurorul General al Rusiei, cea mai puternică componentă a sistemului judiciar din această țară, a solicitat blocarea website-ul ziarului britanic The Telegraph, a anunțat astăzi, 21 iunie 2022, Agenţia de Reglementare a Telecomunicaţiilor de la Moscova – Roskomnadzor.

Aparent, accesul poporului rus la website-ul ziarului britanic The Telegraph a fost restricționat deoarece autorităţile ruse au constatat că publicația respectivă a difuzat „informaţii inexacte despre operaţiunea militară specială desfăşurată de Forţele Armate ruse pe teritoriul Ucrainei”, a transmis marți Agenţia de Reglementare a Telecomunicaţiilor de la Moscova – Roskomnadzor, fiind citată de către agenția de presă TASS.

Amintim faptul că, de la izbucnirea războiului din Ucraina, Kremlinul a blocat accesul poporului rus la diverse platforme sociale și site-uri web de știri pentru a nu „citi minciuni despre operațiunea specială a armatei ruse”. Cu toate acestea, cetățenii ruși au la dispoziție informațiile distribuite de către posturile de televiziune ruse. La fel și cetățenii ucraineni din regiunile controlate de armata invadatoare.

De exemplu, în regiunea estică Herson, cucerită de către armata rusă încă din primele zile ale războiului din Ucraina, Guvernul de la Moscova a condus o politică de rusificare.

Rusia a introdus rubla și canale de televiziune ruse în Herson
A fost introdusă rubla rusească și a început distribuirea paşapoartelor rusești cetățenilor ucraineni. De asemenea, regiunile cucerite de către armata rusă au fost conectate recent la canale de televiziune rusești.

Ministerul Apării din Rusia a precizat recent că circa un milion de locuitori ucraineni din Herson au acces „gratuit” la principalele canale de televiziune ruseşti, printre care cele ale grupului public de audiovizual VGTRK, care difuzează linia Kremlinului.

„Specialişti din cadrul unităţilor de transmisie ale forţelor armate ruse au conectat şi reconfigurat pentru difuzarea de canale ruseşti ultimul dintre cele şapte emiţătoare de televiziune din regiunea Herson”, scrie într-un comunicat de presă emis de către Ministerul Apărării din Rusia, preluat apoi de către agenția de presă AFP.

Herson ar putea fi alipit Rusiei până la finalul anului
Totodată, marți dimineața, Kirill Stremousov, un responsabil pro-rus al regiunii ucrainene Herson, a reinterat faptul că acest teritoriu ar putea fi alipit Rusiei „înainte de sfârşitul anului”.

„Vom avea un referendum în acest an. Şi, în urma acestui referendum, ne vom adresa liderilor Federaţiei Ruse, pentru ca ei să ne accepte în sânul Rusiei”, a afirmat recent Kirill Stremousov.

În prezent, Kremlinul speră să anexeze curând regiunea estică Herson, așa cum a făcut cu Peninsula Crimeea în urmă cu opt ani, potrivit unui oficial rus de la Parlamentul de la Moscova.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *