fbpx
GENERAL

Vladimir Putin a dat ordinul final! Decizie RADICALA a Kremlinului (SURSE)

praesident putin

Vladimir Putin a dat ordinul. Finlanda va trebui să facă față deciziei Kremlinului în ceea ce privește livrarea de gaze naturale. Anunțul a fost făcut vineri de furnizorul rus Gazprom.

Compania rusă Gazprom a informat Finlanda că va întrerupe fluxurile de gaze naturale începând de sâmbătă dimineață, a anunțat vineri distribuitorul public finlandez de gaze naturale Gasum.

Vladimir Putin a dat ordinul final! Livrările de gaze vor fi oprite de sâmbătă
Gasum a refuzat să plătească Gazprom Export în ruble, așa cum a cerut Rusia țărilor europene.

“Este extrem de regretabil faptul că livrările de gaze naturale în baza contractului nostru de furnizare vor fi acum oprite”, a declarat Mika Wiljanen, directorul general al Gasum, într-un comunicat.

“Cu toate acestea, ne-am pregătit cu atenție pentru această situație și, cu condiția să nu existe întreruperi în rețeaua de transport de gaze naturale, vom fi capabili să furnizăm gaze naturale tuturor clienților noștri în lunile următoare”, a mai spus el.

Întreruperea este programată să aibă loc sâmbătă, 21 mai, la ora 0400 GMT, transmite Reuters.

Alternative pentru furnizarea de gaze finlandezilor
Gasum a precizat că va continua să furnizeze gaze clienților finlandezi din alte surse, prin intermediul conductei Balticconnector, care leagă Finlanda de Estonia.

Gasum avertizase miercuri că Rusia ar putea întrerupe livrările de gaze naturale din cauza conflictului privind plățile în ruble.

Președintele finlandez Sauli Niinisto și prim-ministrul Sanna Marin au declarat săptămâna trecută că Finlanda va solicita să adere la alianța occidentală de apărare NATO “fără întârziere”, ceea ce a determinat Rusia să promită un răspuns.

Președintele rus Vladimir Putin a cerut ca țările pe care le consideră “neprietenoase” să plătească gazul în ruble sau să li se întrerupă furnizarea, iar în aprilie Moscova a întrerupt livrările către Bulgaria și Polonia după ce acestea au refuzat să facă acest lucru.

Gazele reprezintă doar 5% din consumul Finlandei de energie
Comisia Europeană a declarat că țările nu ar trebui să plătească în ruble și că respectarea cererii Rusiei ar putea încălca sancțiunile Uniunii Europene împotriva Moscovei din cauza acțiunilor sale în Ucraina.

Vinerea trecută, comitetul de pregătire pentru situații de urgență din Finlanda a declarat că este pregătit să facă față situației în care Rusia întrerupe aprovizionarea cu gaze naturale.

Finlanda importă cea mai mare parte a gazelor naturale din Rusia, dar gazele naturale reprezintă doar aproximativ 5% din consumul său anual de energie.

Sursa: capital.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.