Vladimir Jirinovski a propus oficial împărțirea Ucrainei între Rusia, Polonia, Ungaria si Romania

Vladimir Jirinovski
Vladimir Jirinovski

Vicepreședintele Dumei de Stat a Rusiei, liderul extremist al liberal-democraților ruși, Vladimir Jirinovski,  propune organizarea unor referendumuri în mai multe regiuni ucrainene cu privire la alipirea acestora la Polonia.

Scrisoarea oficială în acest sens – transmite postul de televiziune TVP1 , citat şi de agenţia ucraineană de presă UNIAN – a fost trimisă şi ministerelor de externe polonez, ungar şi român.

Politicianul rus, renumit pentru manifestările şi ieşirile sale radicale, a propus Varşoviei să ceară organizarea unui referendum pentru anexarea la Polonia a cinci regiuni din vestul Ucrainei.

Se presupune că scrisoarea lui Jirinovski a fost primită şi  la Budapesta şi Bucureşti şi, potrivit politicianului rus, Ungaria ar trebui să pretindă Transcarpatia, iar România Cernăuţiul.

Ucraina ar rămâne doar cu zona centrală a ţării, care, conform siteului televiziunii poloneze, este haşurată în culorile drapelului de stat al Ucrainei: albastru şi galben.

Potrivit postului polonez TVP1, Ministerul polonez de Externe a considerat că scrisoarea este “ciudată” şi a comunicat că, faţă de această propunere, Vladimir Jirinovski va primi un răspuns “respectuos”.

Cele cinci regiuni ale Ucrainei în care ar urma să aibă loc referendumuri pentru alipirea la Polonia sunt: Volîn, Lviv, Ivano-Frankivsk, Ternopil și Rivne.

Ministerul polonez de Externe s-a arătat revoltat și califică astfel de declarații drept „stranii”, fără a menționa conținutul scrisorii.

Citiți și:  Tensiune MAXIMA! Rusia trece la AMENINTARI în fața presiunilor occidentale

hartaj

„Oferte” similare au primit Ungaria și România, la care ar urma să se alipească Transcarpatia și Cernăuți, respectiv. Ucrainei i-ar reveni doar partea centrală.

UNIMEDIA reamintește că în ultimul timp Vladimir Jirinovski a propus la diverse posturi de televiziune divizarea Ucrainei între Rusia, Polonia, Ungaria și România.

Interviul acordat pentru lifenews.ru este unul relevant: „Crimeea se separă și intră în componența Rusiei, apoi Harkov, Nicolaev, Donbass, Herson, Zaporoje, Lugansk, Odessa, Transnistria.

Toate intră în componența Rusiei. Astea-s pământuri rusești. Odesa a fost capitala guberniei Novorosiisk în componența Imperiului Rus”,  a spus Vladimir Jirinovski.

Potrivit acestuia, „din Ucraina fac parte: Ternopol, Ivano-Frankivsk, Rivne, Lviv. Cernăuțiul este România, iar Ujgorod – Ungaria”.

„Aceste doua parti ale Ucrainei, de Est si de Vest, sunt total incompatibile. Nu poate niciun fel de internationalism sa ajute in acesta situatie. Vestul Ucrainei, care face acum cea mai mare galagie, am fost nevoiti sa-l luam de la Polonia, pentru ca armata hitlerista sa ramana cat mai departe.Transcarpatia am luat-o de la unguri din acelasi motiv. Iar Bucovina si Basarabia am luat-o in 1939. Daca nu era Hitler, nu atingeam aceste pamanturi”, a declarat Jirinovski in cadrul unei emisiuni televizate.

Tot Jirinovski spune ca daca teritoriile din vestul Ucrainei ar fi intoarse, centrul ar fi mai „cuminte”.

Citiți și:  Ungaria: Nu avem nevoie de trupe NATO în țara noastră

„Ce propun eu? Sa ia Polonia regiunea care ii apartine, Ungaria sa ia Transcarpatia, mai ales ca majoritatea locuitorilor de acolo vorbesc limba maghiara. In Basarabia si Bucovina majoritatea locuitorilor sunt vorbitori de romana. Romania viseaza demult sa le ia inapoi. Sunt trei tari membre NATO. Transnistria – sa revina la noi, e pamant rusesc. Doar atunci Ucraina se va linisti”, a adaugat acesta.

În mesajul său, Jirinovski declară că eforturile Ucrainei de a construi un stat s-au încheiat mereu cu un eşec.

Liderul naţionalist rus ceruse anterior împărţirea Ucrainei chiar de la tribuna Dumei de Stat.

“Kievul nu va accepta niciodată federalizarea Ucrainei pentru că el nu va mai putea controla nimic”.

“Este scandalos sa te gandesti ca Polonia ar putea participa la impartirea unei tari prietene si la schimbarea granitelor ei”, a raspuns consilierul Guvernului polonez pe chestiuni umanitare, Tomas Nalecz.

In opinia acestuia, scrisoarea lui Jirinovski trebuie trimisa unui psihiatru.

Surse: karadeniz-press.ro ;  unimedia.info ; rador.ro; economica.net; ziare.com 

Preluat de pe http://cersipamantromanesc.wordpress.com

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu