Vlad Voiculescu, prins cu MINCIUNA de reporterii Antena 3

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, joi, că Ordinul de ministru nu prevedea faptul că morții de COVID nu trebuie îmbrăcaţi, astfel că nu era obligatoriu ca persoanele decedate să fie puse, fără haine, în saci.

„Dacă cei de la Pompe funebre au îngropat oameni fără să respecte legea, atunci au făcut de capul lor”, a spus, joi, Vlad Voiculescu, răspunzând unei întrebări a presei.

Întrebat de jurnalişti dacă îşi prezintă scuze familiilor celor decedaţi de COVID şi îngropaţi fără haine, ministrul a spus: „Nu are de ce să-şi ceară scuze nimeni din minister, ci acela care nu respectă legea”.

Apoi, i s-a citit din Ordinul de ministru de anul trecut, iar Vlad Voiculescu a spus va reveni asupra lui și îl va citi.

ART 7. Cadavrele contaminate ca urmare a infecției COVID-19 confirmate prin teste specifice de laborator, care au fost autopsiate, se îmbălsămează cu caracter obligatoriu la sfârșitul autopsiei pentru a preveni transmiterea infecției.

Aceste cadavre se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac.

În curs de actualizare.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!