Virusolog chinez, refugiat în SUA: COVID-19 a fost produs de armata Chinei comuniste

Un virusolog chinez, Li-Meng Yan, cu doctorat la Southern Medical University, o universitate afiliată armatei Chinei comuniste, a declarat că sunt “zero șanse“ ca un virus precum COVID-19 să fi “sosit din natură“.

Li-Meng Yan, care în decembrie 2019 lucra la Universitatea din Hong Kong, susține că noul coronavirus provine de la laboratorul din Wuhan al armatei Chinei comuniste.

Într-o serie de interviuri din ultimele zile, inclusiv pentru Fox News, citate de Taiwan News, ea a susținut că supervizorul ei de la Universitatea Hong Kong, Leo Poon, i-ar fi cerut încă din decembrie să investigheze o serie de cazuri similare cu SARS, apărute în China. Yan a spus că un prieten de-al ei, un cercetător de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din China, i-ar fi transmis că virusul pare să fie transmisibil de la om la om.

Yan a susținut că, la început, Poon a sfătuit-o să-și continue ancheta, dar, ulterior, i-a cerut să „păstreze tăcerea și să fie atentă”. În aprilie 2020, dr. Li-Meng Yan a fugit în SUA, spunând că se teme de represiunea Chieni comuniste. Ea a arătat că știe „cum au tratat autoritățile chineze avertizorii de integritate pentru a ascunde epidemia“.

Virusologul chinez a susținut că teoriile despre originea virusului în piața din Wuhan au fost o diversiune (“decoy“), iar virusul provine “clar“ de la laboratoarele militare din Wuhan.

Yan a afirmat că coronavirusul nu a trecut direct de la lilieci la oameni, ci mai degrabă „se bazează pe un virus provenit de la lilieci”. Ea susține că coronavirusul a fost descoperit și este deținut de armata Chinei comuniste.

Prin modificări în laborator, virusul ar fi dobândit un „accent pe oameni”, cauzând o mortalitate puternică. Yan a spus că genomul coronavirusului îi dezvăluie originea artificială.

Ea a afirmat că acesta a fost motivul pentru care Partidul Comunist Chinez (PCC) a încercat să amâne dezvăluirea secvenței genomului, la începutul epidemiei. Li-Meng Yan a mai susținut că guvernul de la Beijing ar fi schimbat în mod deliberat genomul prin introducerea unor „secvențe de genom greșite” în baza de date a secvențelor genetice NIH pe 12 ianuarie.

Universitatea din Hong Kong s-a distanțat de afirmațiile lui Li-Meng Yan și a negat că i-ar fi cerut să cerceteze, în decembrie 2019, îmbolnăvirile din Wuhan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *