Virusolog chinez, persecutat, apoi fugit în SUA, spune tot despre SARS-CoV-2. Dezvaluiri BOMBA

Dr. Li-Meng Yan, un virusolog respectat și cu reputație din China, a anunțat că va publica în curând dovada că virusul a fost creat de om. Li-Meng Yan, fost specialist în cadrul Universității de Sănătate Publică din Hong Kong, a declarat și că autoritățile din China cunoșteau foarte multe informații despre coronavirus înainte de debutul pandemiei. După ce și-a exprimat în mod public părerea, virusologul a părăsit Hong Kong susținând că se teme pentru viața ei.

Într-un interviu acordat emisiunii britanice „Loose Women“ dintr-o locație secretă, Dr. Li-Meng Yan a declarat că guvernul chinez „a șters toate informațiile ei din baza de date” și le-a cerut colegilor ei să o discrediteze.

Virusologul susține că originea Covid-19 nu a fost într-o piață din Wuhan, ci în laboratorul din oraș. „În primul rând, piața din Wuhan este o perdea de fum, acest virus nu provine din natură”, a spus Dr. Li-Meng Yan. Specialistul virusolog a declarat, în cadrul emisiunii difuzate de ITV, că a fost unul dintre primii oameni de știință din China care a studiat virusul Covid-19 la finalul lunii decembrie 2019, informează stirileProtv.ro, care citează DailyMail.

Cenzura și zvonistica

De la debutul pandemiei au circulat tot felul de știri senzaționaliste legate de crearea în laborator a virusului de către China, motivația acesteia fiind evidentă: recâștigarea statutului de lider economic mondial, după ce a fost devansată de Statele Unite. Aceste știri speculative au fost alimentate însă și de cenzura draconică a regimului de la Beijing. Numeroși medici din Wuhan au vorbit public, începând cu luna ianuarie 2020, despre epidemia cu un nou virus și au fost arestați sub acuzația „răspândirii de zvonuri”.

Mai mult, guvernul chinez a dispus ștergerea din memoria motoarelor de căutare online a noțiunilor ca „SARS variation”, „Wuhan seafood market” și „Wuhan unknown pneumonia”. Există dovezi clare ale cenzurii cu care regimul comunist a încercat să controleze informațiile privind izbucnirea pandemiei.

Însă minciuna, cenzura și arestările sunt reacții tipice ale regimurilor dictatoriale la crize apărute în mod neașteptate. Declarațiile virusologului chinez sunt primele mărturii asumate legate de posibilitatea ca virusul să fi fost creat în laborator de regimul comunist chinez.

Evz.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *