Viorica Dăncilă șochează. Ce a făcut la Bruxelles

Viorica Dăncilă suprinde din nou! De data aceasta ea nu mai este taxată pentru o gafă, ci dimpotrivă.

Vești suprinzătoare pentru premierul Viorica Dăncilă dar și pentru toată suflarea politică. Aceasta a fost nominalizată într-un top al celor mai importanți politicieni, care s-au aflat la Bruxelles, în acest mandat. Statistica a fost realizată de site-ul politico.eu, care a prezentat 40 de personalități marcante ale acestui mandate. “Scopul nostru este de a-i alege pe cei care au exercitat o influență politică, au stabilit ordinea de zi și s-au evidențiat, determinând tendințele atât în arena legislativă cât și în dezbaterea politică a UE”, au susținut jurnaliștii care au realizat topul. Ei au arătat că dintre cei 109 europarlamentari care au plecat înainte de finalul mandatului din forul european, 4 au ajuns președinți sau premieri în țările lor.

Citiți și:  PSD sta pe un butoi de pulbere. Tensiunea sta sa dea in clocot. MIZA este uriasa

Ei au susținut că, pe măsură ce mandatul deputaților europeni se încheie în această lună, înainte de alegerile pentru Parlamentul European din mai, au observat cei 40 de parlamentari care au avut cel mai mare impact asupra celor mai importante dezbateri din ultimii cinci ani: respectarea statului de drept în blocul comunitar; transparența decizională; reglementarea piețelor; abordarea schimbărilor climatice, pentru a numi câteva.

Pe primul loc se situează italianul Matteo Salvini, el fiind urmat de britanicul Nigel Farage, cunoscut pentru populismul său și atitudinea eurosceptică.

O poziție surprinzătoare o deține Viorica Dăncilă. Actualul premier ocupă locul 10. Și mai șocant este faptul că Dăncilă este singurul europarlament român care este este prezent în acest top. Un alt lucru inedit este faptul că primul-ministru se află în fața lui Manfred Weber, cel care a criticat Guvernul în cazul Kovesi.

Citiți și:  PSD sta pe un butoi de pulbere. Tensiunea sta sa dea in clocot. MIZA este uriasa

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.