Viorica Dancila a gafat din nou! Ce a putut debi

Premierul României Viorica Dăncilă a comis o nouă gafă! Chestionată despre Laura Codruţa Kovesi, șefa Executivului nu a ezitat și a declarat că ”există prezumţia de vinovăţie”. „Nu vreau să înţeleagă că o acuz de ceva pe doamna Laura Codruţa Kovesi sau că mă implic în justiţie”, a adăugat Viorica Dăncilă, care vorbea, de fapt, despre prezumţia de nevinovăţie de care se putea „bucura” fosta șefă a DNA.

”Nu am susţinut-o pe Kovesi, am considerat că în faţa legii toţi trebuie să fim egali, iar dacă planează suspiciuni asupra unei persoane trebuie să fie clarificate. Dacă una dintre aceste suspiciuni se va dovedi întemeiată, imaginea României va avea de suferit”, a spus Viorică Dăncilă într-o conferinţă de presă la Reşiţa. ”Există prezumţia de vinovăţie .

„Nu vreau să înţeleagă că o acuz de ceva pe doamna Laura Codruţa Kovesi sau că mă implic în justiţie”, a adăugat Dăncilă. De remarcat că Luminiţa Odobescu, ambasadorul României la UE, a votat pentru Laura Codruţa Kovesi, deşi premierul Viorica Dăncilă i-a cerut să voteze împotrivă. Mai mult de atât, presa a scris că Odobescu nu a primit mandat scris din partea MAE, aşa cum cere procedura, drept pentru care a votat în favoarea Codruţei Kovesi.

„Există prezumţia de vinovăţie“

Mai ales că aceasta a primit și un telefon de de la preşedintele Klaus Iohannis care i-a solicitat ferm să voteze pentru Laura Codruța Koveși. În cele din urmă, fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție nu a avut nicio emoție. a primit nu mai puțin de 17 voturi dintr-un total de 22 și a devenit noul procuror șef european. Funcția o va ocupa de la anul, până atunci instituția urmând să aibă și un sediu.

Inițial, Viorica Dăncilă a spus că Laura codruța Koveși trebuie să-și rezolve problemele pe care le are în justiție pentru că dacă va fi găsită vinovată atunci acest lucru va afecta din plin imaginea României la Bruxelles.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

loading...

Lasa un comentariu