VINE VALUL PESTE NOI! Primele imagini cu CORTURILE pentru refugiati, instalate langa Timisoara

Primele corturi pentru refugiati din Romania au fost amplasate in judetul Timis, in localitatea Lunga, aproape de granita cu Serbia. Digi24 a filmat tabara.

In localitatea Lunga, aflata la 60 de kilometri distanta de Timisoara, se afla aproximativ 50 de corturi de armata, care sunt pazite de jandarmi.

corturi1-610x295

Politistii de frontiera si jandarmii fac exercitii la gra\nita cu Serbia, in judetul Timis. Mobilizarea are ca scop testarea capacitatii de interventie a fortelor Ministerului de Interne in cazul in care refugiatii blocati in Serbia, la granita cu Ungaria, si-ar schimba ruta si ar incerca sa treaca prin Romania.

Amplasarea corturilor arata faptul ca autoritatile din Romania se pregatesc pentru refugiati pe teritoriul tarii. Autoritatile nu vor sa spuna cati imigranti se asteapta sa ajunga in Romania si cand au putea ajunge acestia.

Si la Beba Veche, localitate aflata la granita dintre Serbia si Ungaria, sunt pregatiri intense. Aici nu s-a ridicat inca o tabara, dar au fost aduse forte suplimentare de politie de frontiera.

Citiți și:  Uragan asupra Europei. Unde-au dispărut refugiații?

Potrivit locuitorilor din zona, in ultima perioada, politistii de frontiera ar fi prins mai multe persoane care ar fi intrat ilegal in Romania. Printre aceste persoane s-ar afla si refugiati.

„Din punctul meu de vedere, imaginile arata faptul ca Romania a inteles ceva in aceasta luna in care Europa s-a balbait – ma refer in special la flancul sudic – si poate vom vedea o gestionare a crizei refugiatilor si a migrantilor ceva mai bine pregatiti”, a spus la Digi24 Miroslav Tascu Stavre, expert in relatii internationale.

Localnicii spun ca instalarea corturilor a inceput sambata dupa amiaza.

“Ieri dupa-amiaza, au venit de la Bucuresti cu elicopterul si au vorbit cu seful de sector Bunaciu Mircea ca sa se apuce sa niveleze aici si sa instaleze corturile. Si azi-noapte au lucrat, pana pe la 4.00 dimineata. Au avut lumini, generatoare, au lucrat baietii. Au fost de la ISU, pompierii, jandarmii”, a spus un localnic.

Citiți și:  GUVERNUL TAIE CEI 1.500 LEI PE LUNĂ PENTRU PĂRINȚII CU COPII LA CREȘĂ ȘI GRĂDINIȚĂ ȘI VA PLĂTI 150.000 EURO PENTRU REFUGIAȚI SIRIENI

Intrebat daca autoritatile le-au spus localnicilor pentru ce sunt corturile, barbatul a raspuns: „Pentru refugiati, in caz daca apar refugiati sa ii bage aici. Ii asteapta”.

„Nu am o parere buna. Ne e frica ca vin peste noi, cine stie, ne distrug ce avem pe langa casa, intra peste noi in casa. Ne e frica. Ne gandim la rau, nu la bine”, a marturisit o femeie din localitatea Lunga.

VEZI SI: Merkel s-a SPERIAT, nu mai vrea refugiati!
12 vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU