Vine urgia peste România! Meteorologii anunță Cod Portocaliu! Ce zone sunt afectate

Urgia vine peste România! Mteorologii au anunța cod portocaliu în mai multe județe din țară. Românii vor avea probleme serioase cu depunerea de polei.

Codul portocaliu este valabil pana la ora 3.00, in judetele Bucuresti, Ialomita, Prahova, Arges, Giurgiu, Dambovita, Teleorman, Ilfov si Calarasi.

De asemenea, pana maine, la ora 14.00, este in vigoare un cod galben de vreme rea, fiind semnalate ninsori însemnate cantitativ în zona Munţilor Banatului, în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură, precum si polei pe arii extinse în Muntenia, local în Oltenia şi în jumătatea de sud a Moldovei. ANM anunta ploi însemnate cantitativ în nordul Olteniei şi al Munteniei, dar si intensificări ale vântului

În zona Munţilor Banatului, în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi se vor acumula cantităţi de 15…25 l/mp şi izolat peste 35 l/mp.

În zona înaltă stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 65…70 km/h, viscolind şi troienind zăpada.

În regiunile sudice şi sud-estice temporar vor fi precipitaţii, predominant ploi, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de 55…60 km/h şi izolat 70 km/h.

Vor fi depuneri de polei pe arii extinse în Muntenia, local în Oltenia şi în jumătatea de sud a Moldovei.

În nordul Olteniei şi al Munteniei, cantităţile de apă vor fi în general de 20…30 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *