Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
GENERAL

Vine potopul! ANM a anunțat unde vor fi PLOI MASIVE in Romania

735664 1529150699 alerta meteo noi coduri de ploi teorentiale in jumatate din tara

Vremea o ia razna complet în următoarele ore. Sunt așteptate ploi abundente în aproape jumătate din țară, conform anunțului făcut de ANM. A fost emis deja și un cod portocaliu, dar și unul galben în acest sens.

Alertă ANM! Vremea o ia razna complet în România în următoarele ore. ANM a extins avertizarea de cod portocaliu de ploi abundente, astfel că 19 județe din Crișana, Maramureș, dar și Transilvania vor fi vizate.

Conform alertei meteo emise de ANM, de marți și până miercuri dimineață la ora 10.00, în zonele montane, dar și submontan va ploua torențial. Volumul de apă va fi atât de mare încât meteorologii anunță că prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 40…60 l/mp şi pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp.

Acestea vor fi asociate şi cu descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină, se mai arată în avertizarea meteo ANM.

Vremea se schimbă radical în România
În ceea ce privește zonele vizate, potrivit meteorologilor sub cod portocaliu se află: Caraş-Severin, Hunedoara, Cluj, Sălaj, Maramureş, Harghita şi Covasna (integral) şi Timiş, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Alba, Sibiu, Braşov, Argeş, Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi (parţial).

Pe lângă codul portocaliu, în vigoare mai este și un cod galben, anunță ANM. Vizate sunt zonele din Transilvania, Banat, Crişana, Maramureş, nordul Olteniei, nord-vestul Munteniei.

Potrivit meteorologilor, în aceste zone vor fi prezente averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi pe alocuri vijelii şi grindină. Totodată, ANM anunță că din cauza ploilor abundente, în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25…35 l/mp şi izolat 40…60 l/mp.

De codul galben sunt vizate 14 județe din sudul dar și din centrul țării. Mai exact, este vorba despre: Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Galaţi (integral), şi Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov şi Buzău (parţial).

Cod galben de instabilitate atmosferică în România. Zonele vizite de alerta ANM
Avertizarea de cod galben este valabilă din 10 august, începând cu ora 10.00 până pe 11 august, ora 10.00. ANM anunță că în nord-vestul Munteniei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Totodată, vor fi prezente averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi pe alocuri vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25…35 l/mp şi izolat 40…60 l/mp.

ANM avertizează că vremea rea va dura până la finalul săptămânii, astfel că în marea majoritate a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

În timp ce o mare parte din țară va fi lovită de ploi și de vijelii, în alte părți canicula predomină. ANM a emis și un cod galben de caniculă valabil în sud-estul, dar și în sudul țării în cursul zilei de marți.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.