Vine o criză TERIBILA: „Energy, Fuel and Food”. „Va dura luni de zile”

Regatul Unit se va confrunta cu o nouă criză, mai problematică decât cea care a afectat benzinăriile din toată țara. Astfel, miniștrii britanici se prătesc pentru o criză de „Energy, Fuel and Food” (n. red. Energie, Combustibil și Alimente).

Vine criza EFF: „Energy, Fuel and Food”
Creșterea masivă a prețului angro la gaze a determinat colapsul câtorva firme din domeniul energiei, efectul fiind acela că, la iarnă, consumatorii vor avea de înfruntat facturi foarte mari, conform informațiilor transmise de dailymail.co.uk

De asemenea, deficitul masiv de șoferi de transport mărfuri afectează lanțurile de aprovizionare iar responsabilii din industria de retail prevăd o penurie de alimente și chiar de jucării în perioada sărbătorilor de iarnă. Mai mult, lipsa lucrătorilor din companiile de procesare a alimentelor se adaugă tabloului general iar fermierii avertizează că, în condițiile în care nu mai au spațiu din cauza creșterii numărului de animale, vor fi obligați să treacă la sacrificări în masă.

Când se va rezolva situația din benzinării?
Secretarul de stat însărcinat cu afacerile poliției, Kit Malthouse, a declarat în ziua de vineri că problema aprovizionării benzinăriilor se va rezolva în aproximativ o săptămână.

Potrivit celor spuse, ar trebui să se producă o „îmbunătățire” a situației în zilele următoare iar premierul Boris Johnson este pregătit să reanalizeze lucrurile dacă se produc „deteriorări”. Totuși, probleme din alte sectoare vor continua, scrie Daily Mail.

Militarii vor transporta combustibil începând de luni
Chiar dacă estimările arătau că în weekend trebuiau să înceapă livrările de combustibil operate de șoferii armatei, acest lucru nu s-a întâmplat.

„Circa 200 de militari, dintre care 100 de șoferi, vor fi detașați de luni pentru a oferi sprijin temporar în cadrul acțiunii guvernului de a reduce presiunea asupra benzinăriilor şi de a rezolva lipsa șoferilor de camioane”, este scris într-un comunicat oficial al autorităților britanice.

Marea Britanie, fără combustibil
„În sondajul de astăzi (n. red. vineri), din 1.100 de stații din toată țara, inclusiv cele din zonele de serviciu de pe autostradă, 47% aveau benzină și motorină. 27% aveau fie un tip de combustibil, fie altul iar 26% nu aveau combustibil deloc.

Vânzătorii independenți, care reprezintă 65% din totalul membrilor, nu primesc destul combustibil, comparativ cu alte sectoare. Până ce aceștia nu încep să fie realimentați mai des, vom continua să vedem cozi lungi la benzinării”, a transmis Gordon Balmer, directorul executiv al PRA.

Benzinăriile din Londra şi sud-estul Angliei continuă să fie afectate de lipsa carburanţilor
Marea Britanie va folosi de luni şoferi militari pentru a livra carburaanţi, după o săptămână haotică de lipsuri care au avut ca rezultat cumpărături de panică, unii şoferi cumpărând benzină în sticle de apă.

Preşedintele PRA Brian Madderson a declarat la Sky News că un sondaj realizat de organizaţia sa a arătat că numai 16% din peste 1.000 de benzinării nu aveau sâmbătă carburanţi, o îmbunătăţire de 27% faţă de vineri. Cu toate acestea există încă blocaje locale.

”Situaţia este mult mai bună în nord şi Scoţia, Londra şi sud-estul rămân o zona critică în timp ce ne îndreptăm spre săptămâna viitoare”, a spus Madderson.

Sondajul a mai arătat că 68% dintre benzinării au atât benzină cât şi motorină.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *