Vine „marea pană de curent”? Se avertizează asupra unei posibile întreruperi de curent în toată Europa

Ministra austriacă a Apărării a avertizat deja. Klaudia Tanner a dat asigurări că, după ce a supravegheat manevre și acțiuni militare, există o mare posibilitate de întrerupere a curentului electric care afectează toate tipurile de servicii precum calculatoare, telefoane mobile și lumina în locuințe. Pana de curent nu ar avea loc doar în Austria, ci s-ar extinde în toată Europa.

După cum a publicat La Razón, Klaudia Tanner a afirmat că întrebarea nu era dacă va fi o întrerupere de curent, ci mai degrabă că „întrebarea este când se va întâmpla”. Ea a mai afirmat că acest pericol este „subestimat de toți” atunci când ar putea avea consecințe catastrofale.

Pentru a conștientiza populația, guvernul a decis să lanseze o campanie de conștientizare care se va desfășura pe parcursul lunii. Nu numai că va fi prezentă în mass-media, dar mii de afișe au fost distribuite în orașele austriece. Asta a ținut să confirme și ministra pe rețelele sale de socializare.

Principalul slogan al campaniei este „Ce să faci când totul se oprește” și urmărește să conștientizeze populația cu privire la măsurile de luat atunci când are loc pana de curent. Autoritățile sfătuiesc să cumpere alimente suficiente pentru câteva zile, să aibă combustibil, lumânări, baterii și multă apă potabilă. O altă măsură eficientă ar fi să se convină asupra unui punct de întâlnire cu familia și prietenii și să încerce să colaboreze cât mai mult cu vecinii.

Această întrerupere poate face ca semafoarele, bancomatele, telefoanele sau internetul să nu mai funcționeze pentru populația generală. Acesta nu este un caz izolat, a avut loc deja, de exemplu, în Québec, Canada în 1989.

De ce o întrerupere acum?

Autoritățile nu au confirmat o cauză anume, dar aceasta se poate datora defecțiunilor tehnice, defecțiunilor sistemului sau supraîncărcărilor din cauza vârfurilor de cerere.

Austria prepara a su población para un posible gran apagón en toda Europa de tiempo indefinido
Austria a decis să treacă la treabă, astfel încât până în 2025 toate cazărmile sale să fie autosuficiente. Locotenent-colonelul Pierre Kugelweis a explicat pentru Efe că, cazarma ar fi o bază de sprijin pentru pompieri, lucrători sanitari și alte organizații în cazul unui incident similar.

Kugelweis a declarat că „din 2025 ar trebui să existe suficiente cazărmi în toate statele federale pentru a garanta răspunsul Armatei în cazul unei întreruperi de curent”.
***
*Vezi și Pregătire pentru o pandemie cibernetică : Cyber ​​Poligonul 2021 pentru a pune în scenă simularea atacului lanțului de aprovizionare
***
Armata a trecut de la vorbe la fapte cu o pregătire de 18 luni în care s-au desfășurat exerciții și activități pentru a grăbi răspunsul în cazul ca va fi o pană de curent. Armata consideră că „în caz de întrerupere a curentului, principala sarcină a Forțelor Armate este să aprovizioneze și să sprijine alte organizații de urgență”.

Nu este prima acțiune așa cum s-a prevăzut

Potrivit presei naționale, nu este prima dată când armata austriacă face o prezicere corectă. Deja în 2017 au vorbit că o posibilă pandemie va paraliza lumea în următorul deceniu, lucru care a ajuns să fie îndeplinit.

De aceea, Ministerul de Interne a încercat să elaboreze protocoale precum desfășurarea autorităților de poliție pentru a evita profitarea de întreruperea curentului pentru a jefui unități și a reglementa traficul în cazul în care semafoarele nu funcționează.

Karl Nehammer, ministrul de Interne austriac, a declarat că o pană de curent ar fi „una dintre cele mai mari amenințări la adresa unui Stat modern”.

Riscul întreruperii curentului este crescut din cauza climatologiei. Temperaturile extreme și valurile de frig și căldură pot fi decisive pentru o întrerupere electrică nu atât de îndepartată.

Sursa: ortodoxinfo.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *