VINE MAREA NENOROCIRE în România. Cât vom plăti pentru impozite? Anunţ de la nivel înalt

Liberalii vor face lobby la nivelul Parlamentului European pentru Laura Codruța Kovesi, care aspiră la funcția de procuror-șef al Parchetului European. Decizia, luată în în Biroul Executiv, este motivată prin faptul că fosta șefă a DNA ar fi printre puținii români care ar putea obține numirea într-o funcție extrem de importantă la nivel european. Liberalii au, de asemenea, o mulțime de amendamente în ceea ce privește Legea bugetului de stat.

PNL și-a mandatat reprezentanții din Parlamentul European să susțină candidatura Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European, “un candidat român care are o șansă foarte mare de a putea obține numirea în această funcție extrem de importantă la nivel european”. Lobby-ul ar urma să vizeze toți reprezentanții din Partidul Popular European la nivelul instituțiilor europene sau pe cei care participă în procesul de luare a acestei decizii.

În ședința de astăzi a Biroul Executiv al Partidului Național Liberal a fost adoptată și lista principalelor amendamente care vor fi susținute de Partidul Național Liberal în dezbaterea Legii bugetului de stat și a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat.

Vicepreședintele Florin Roman, președintele Comisiei de administrație a Camerei Deuputaților, spune că, practic, ceea ce face PSD acum este să întoarcă bugetele la modul de finanțare de la nivelul anului 1994: “Mai trebuie spus că, de exemplu, în cazul Municipiilor și orașelor, pe lângă deja bine cunoscuta problemă a mutării cheltuielilor sociale, care, practic, taie cam 50 000 de lei de la nivelul fiecărui municipiu și cam 30 000 de lei de la nivelul fiecărui oraș, apar și alte probleme, în sensul că oamenii trebuie să știe că aceste reduceri vor afecta inclusiv naveta, decontarea navetei profesorilor, vor afecta decontarea navetei elevilor, vor afecta bursele școlare, vor afecta plata personalului de la creșă, toate aceste lucruri erau suportate, până acum, de către autoritățile locale din bugetele proprii”.

Roman crede că administrația locală a primit “cadou” câteva “cocoașe” financiare importante: “Au majorat salariile asistenților personali ale persoanelor cu handicap de la 1 ianuarie, deși în cursul anului 2018 primăria trebuia să plătească doar salariile angajațiilor. Acum le-au dat și plata de personal pe partea socială, le-au crescut și salariile Guvernul, dar fără a asigura sursa de finanțare și obligă autoritățile locale, pe lângă salariile majorate, să le plătească si voucherele de vacanță și tichetele. Deci, practic, toți directorii economici din România vor fi obligați ca zilnic de la primării, municipii reședință de județ și orașe să verifice soldul așa cum se întâmpla în 94, să vadă dacă pot face cheltuieli curente. Nici vorbă de investiții”.

Vicepreședintele PNL crede că primăriile vor fi nevoite să majoreze la maxim cotele din impozitul pe clădiri, terenuri și autovehicule, ceea ce ar încălca autonomia locală, obligând autoritățile locale să procedeze la majorări.

La rândul său, președintele partidului, Ludovic Orban, a întărit cele spuse de Roman: „Acesta e sensul OUG 114, să crească la nivelul maxim nivelul taxelor și impozitelor, atât pentru persoane fizicie cât și pentru persoane juridice, ceea ce va duce la o creștere impresionantă. Gândiți-vă că, de exemplu, este între 0,08 și 0,2% din valoarea bunului taxa impozitului. Dacă se duce de la 0,08 la cât este astăzi la 0,2% înseamnă o creștere de 800 de ori”.

Orban a mai spus că, între amendamentele la buget, a prevăzut sumele necesare pentru plata taxei de primă înmatriculare: “Taxa de timbru, sau cum s-a numit ea, este contrară prevederilor Tratatului UE. Banii trebuie dați înapoi către cei care au plătit taxa de primă înmatriculare”.

Orban mai spune că DIICOT și DNA sunt lăsate, practic, sub limita cheltuielilor necesare pentru subraviețuire, nici decum pentru îndeplinirea misiunii pe care o au, anume de a lupta cu infracționalitatea.

“De asemenea, am stabilit cadrul organizatoric pentru cele două evenimente importante ale Partidului Popular European. Pe data de 16 martie va avea loc reuniunea Partidului Popular European împreună cu reprezentanții Comitetului Regiunilor, reprezentanților PPE din Comitetul Regiunilor, o reuniune extrem de importantă pentru ca va fi în data de 16 martie și va prilejuii reprezentanților Partidului Popular European și mai ales candidatului PPE pentru funcția de președinte al Comisiei Europene, domnul Manfred Weber, să prezinte liniile principale de program ale PPE la nivel european pentru următorii cinci ani de zile”, a mai zis el.

Președintele PNL a vorbit și despre zvonurile unui conflict cu preopinentul său, Florin Roman: “E o minciună. Au fost niște discuții legate de coerența comunicării, legate de funcționarea departamentului de comunicare, nicidecum discuții de genul celor pe care le relevați și nici nu știu cum poate exista cineva care să inventeze pur și simplu lucruri care nu s-au întâmplat în reuniunea Biroului Executiv”.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.