Vine LOVITURA SUPREMA pentru cei cu centrale termice de apartament

Potrivit informațiilor transmise joi de Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), consumatorii sunt nevoiţi să încheie contracte pentru această iarnă la un preţ foarte mare, urmând să vadă după aceea dacă se încadrează în categoria de consum până la care Guvernul va acorda ajutoare.

Preţuri înspăimântător de mari pentru oamenii cu centrale! ANRE: Este singura opțiune pe care o au
Declarația lui Zoltan Nagy-Bege a fost făcută în cadrul unei dezbateri pe teme energetice, organizată de Expert Forum.

„Sunt consumatori de gaze care, după 1 iulie anul trecut, au făcut acest pas de a trece în piaţa concurenţială, sunt 1,1 milioane de consumatori care au semnat aceste contracte, care la un moment dat expiră. Sunt unele care expiră înaintea iernii şi momentan opţiunile sunt destul de puţine pentru aceşti consumatori”, a declarat vicepreşedintele ANRE.

Singura opţiune este să accepte acum o ofertă cu un preţ înspăimântător de mare
Conform acestuia, pe comparatorul de preţ de gaze naturale de pe site-ul ANRE toate ofertele sunt mai mari decât acele preţuri care au fost aplicate automat pentru clienţii inactivi de la 1 iulie 2020 şi, de asemenea, sunt mai mari decât preţurile din contractele pe un an începând cu orice lună din anul trecut.

„Pentru ei, singura opţiune este să accepte acum o ofertă cu un preţ înspăimântător de mare, sunt oferte cu 200-300 de lei doar preţul gazelor, după care, evident, aşteaptă să vină măsura Guvernului şi cu emoţia dacă se încadrează la nivelul de consum pentru care se acordă acest ajutor”, a spus Bege.

Acesta arătat că cel puţin 5 milioane de consumatori (locuinţe) din totalul de 8,9 – 9 milioane de consumatori de electricitate la nivel naţional se vor încadra în plafonul de consum de 200 de kWh, anunţat de Ministerul Energiei pentru cei care vor primi ajutoare în această iarnă. La gaze, 90% dintre cei 4 milioane de consumatori se încadrează în plafonul de consum de 1.200 de metri cubi pe an.

Facturi mai mari pentru cei care au trecut pe piața concurențială
Anterior, vicepreședintele ANRE a precizat că prețul serviciului universal aplicat automat de la 1 iulie are cele mai bune oferte.

„Nu sunt oferte mai bune decât preţul de serviciu universal aplicat automat de la 1 iulie până la sfârşitul anului. Să aştepte noiembrie, când va veni notificarea de la furnizor în care va fi notificat privind preţul care va fi aplicat de la 1 ianuarie”, spune acesta, citat de știridecluj.ro

Cu toate acestea, oficialii îi îndemnau pe oameni să schimbe furnizorul de energie electrică și să treacă pe piața concurențială. Vicepreședintele ANRE spunea că există multe oferte avantajoase pe piață, oferte care pot oferi consumatorilor o reducere a facturii față de prețurile din serviciul universal.

„Sunt multe oferte avantajoase în piaţă, care pot asigura oricărui consumator care până acum nu a semnat un contract concurenţial o reducere a facturii faţă de preţurile din serviciul universal”, a declarat Zoltan Nagy Bege, vicepreşedintele ANRE.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *