“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERALVREMEA

VINE IARNA! Experții în climă avertizează: „Urmează temperaturi care nu s-au mai pomenit în Europa de peste 120.000 de ani „

yuv

Ultimele cercetări privind mediul au arătat că schimbările din ocean ar putea cauza temperaturi care nu s-au mai pomenit de peste 120.000 de ani.

Experții în climă avertizează că circulația curenților oceanici care aduce vreme caldă în UK a încetinit încă din 2004, iar oamenii de știință consideră că această încetinire ar putea avea consecințe pentru clima din America de Nord și Europa de vest. Kathryn Kelly de la Universitatea din Washington a spus că încetinirea are loc „treptat” din cauza apei calde a Oceanului Indian care oprește căldura să înainteze spre nord către UK.

Un alt studiu privind schimbările climatice trecute arată că modificările din Gulf Stream poate duce la o răcire drastică în nordul oceanului Atlantic. Stockholm University a studiat fosile din era Eemiană, înainte de ultima eră glaciară, când temperaturile erau extrem de scăzute pe întreg globul. Acest fosile, inclusiv plante și insecte sunt dovada unei răciri bruște care provocat o eră glaciară a planetei, în ciuda climatului cald. Potrivit studiului, temperaturile medii au fost de 4 grade Celsius, rămânând scăzute pentru o perioadă de 500-1000 de ani, informează DailyStar.

În concluzie, cercetările sugerează că ultima dată când temperaturile au fost semnificativ crescute, au avut loc schimbări majore ale climei.

Când vom avea parte de primele ninsori adevărate

Vremea rece si-a facut loc înca din luna octombrie! Deja în timpul noptii temperaturile se apropie de pragul înghetului, iar luna aceasta a fost schimbatoare în mare parte din tara. Meteorlologii anunţă însă că iarna adevărată va veni abia anul viitor.

La munte va ninge pâna la sfarsitul lunii anunta meteorologii, însa iarna adevarata va veni abia în a doua jumatate a lui ianuarie. „Ne asteptam ca în urmatoarele zile vremea sa se mai încalzeasca.

Temperaturi mai rezonabile vom avea în primele zile ale saptamânii viitoare. Vremea buna nu va tine însa mult cu noi.

Temperaturile urmeaza sa scada din nou spre sfârsitul lunii, când se anunta si ninsori. „Cea de-a doua parte a saptamânii ne va aduce din nou o schimbare înspre o vreme rece si umeda. Va ploua din nou în toate regiunile si nu este exclus ca la munte sa îsi faca aparitia ninsorile. Astfel de episoade am mai avut si în anii trecuti, sa ne amintim primele semne ale iernii dupa care vremea s-a ameliorat, deci nu înseamna neaparat, gata scoatem schiurile” afirma meteorologul.

„Este mult prea devreme în orice caz sa discutam despre o prognoza detaliata mai ales în privinta stratului de zapada. Ceea ce ne-au obisnuit anii precedenti e ca vom avea parte de iarna în adevaratul sens al cuvântului în a doua jumatate a lunii ianuarie” a mai precizat directorul ANM.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.