Vine Al Treilea Război Mondial? Ce a căutat lumea, CU DISPERARE, pe internet

După moartea generalului iranian Qasem Soleimani, de către drone americane, există multe speculații despre ce s-ar putea întâmpla în continuare. Situația deja tensionată dintre Iran și SUA este acum escaladată.

Alături de numele lui Soleimani, sintagme precum Franz Ferdinand (a cărui asasinare la Sarajevo a dus la declanșarea Primului Război Mondial în 1914) și al Treilea Război Mondial au fost în topul căutărilor pe Google, cu o mulțime de mențiuni pentru omul care a comandat atacul – președintele Donald Trump, scrie BBC.

Soleimani a devenit cel mai căutat cuvânt pe Google în ultimele 24 de ore

Qasem Soleimani a fost de multe ori văzut ca viitorul președinte iranian, dar din multe privințe poziția sa a fost una și mai puternică. Ca lider al unei unități de elită a armatei, el a fost responsabil de extinderea influenței Iranului în întreg Orientul Mijlociu. A condus operațiuni militare în Siria, Liban și Irak și a fost o figură extrem de influentă în străinătate, cu un statut aproape de o vedetă printre mulți oameni din țara sa natală.

Dar SUA i-a catalogat drept „teroriști” pe el și forța sa militară și îi consideră responsabili pentru moartea a sute de soldați americani.

Moartea sa a provocat o furie uriașă în Iran și ridicat o serie de îngrijorări pe plan internațional cu privire la ce s-ar putea întâmpla în continuare.

Paralela dintre Soleimani și Franz Ferdinand

Există numeroase paralele între moartea generalului Soleimani și o altă crimă în urmă cu 105 ani. În iunie 1914, arhiducele Franz Ferdinand a fost împușcat mortal – alături de soția sa – în Sarajevo, Bosnia. Succesorul la tron al imperiului Austro-Ungar a fost asasinat de un activist bosniac de 18 ani, care s-a arătat furios că țara a fost preluată de imperiul arhiducelui.

În urma acestui asasinat, țările lumii s-au împărțit și au pornit un lanț de evenimente care au dus la Primul Război Mondial.

Președintele Trump nu putea să lipsească din topul căutărilor
Președintele Donald Trump a fost cel care a ordonat atacul și tot el a trimis un mesaj pe Twitter cu o imagine a steagului SUA la scurt timp după ce vestea a explodat în spațiul public.

În 2011, el a afirma că președintele Obama va „începe un război cu Iranul” pentru a se fi reales și cum alegerile prezidențiale ale SUA vor veni la sfârșitul acestui an, mulți consideră că timpul acestui atac cu dronă este semnificativ.

Al Treilea Război Mondial de asemenea în top

Având în vedere paralelele evidente cu Sarajevo 1914 – un singur atac care a adus tensiunea la un punct maxim – există multe speculații despre ce s-ar putea întâmpla în continuare.

„Iranul va căuta, în mod sigur, să se răzbune. Iranienii au făcut deja public acest lucru, acum rămâne de văzut când vor alege momentul”, a declarat, pentru BBC, un analist politic. „Sunt momente tensionate”, a adăugat acesta care a amintit că în Iran s-au declarat trei zile de doliu național și că oamenii strigă pe străzi „Moarte Americii!”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.