Vin VREMURI TULBURI! Uniunea Europeană se va PRABUSI!

Potrivit unui sondaj comandat de o organizaţie care are legătură cu Consiliul European pentru Relații Externe (ECFR), mai mult de jumătate dintre europeni cred că Uniunea Europeană se va prăbuși.

Dintre cetățenii din Germania, Belgia, Olanda, Slovacia, România, Grecia, Republica Cehă, Polonia, Austria și Franța care au fost chestionați, majoritatea a concluzionat că desființarea Uniunii Europene este o „posibilitate realistă” în în următorii 10-20 de ani.

Dintre țările chestionate, Slovacia a avut cei mai mulți oameni care au spus că UE este destul de probabilă sau că se poate dezintegra în 20 de ani. 66% dintre cei intervievați au au răspuns astfel.

În ceea ce privește euroscepticismul Franța a ocupat locul secund, în timp ce 58% dintre cetățeni cred că UE se va rupe în 20 de ani. YouGov a chestionat 14 zone europene – care reprezintă aproximativ 80% din locurile din Parlamentul European – Suedia (44%), Danemarca (41%) și Spania (40%), respondenţii au spus că prevăd o prăbușire a Uniunii.

Citiți și:  IMIGRAREA ESTE O CRIMĂ ÎMPOTRIVA POPOARELOR EUROPENE ȘI SE VA TERMINA PRIN VĂRSARE DE SÂNGE

UE este cel mai cunoscut proiect de pace din lume

Dar, acum, mulți sunt îngrijorați că și acest lucru nu mai este aşa sigur. Studiul ECFR a arătat că trei din zece alegători cred că este posibil un război între țările UE. Acest sentiment a survenit în urma preocupărilor legate de naționalism ca o amenințare pentru UE. Iar în Austria, Germania, Italia și Grecia – țările cu un înalt aport de migranți pe cap de locuitor începând din 2015 – a fost percepută ideea că există o amenințare clară din cauza imigrației.

Directorul Relații Externe, Mark Leonard, a declarat: „Sprijinul pentru aderarea la UE este la cel mai înalt nivel din 1983 și totuși majoritatea alegătorilor se tem că UE ar putea să se prăbușească. Provocarea pentru proeuropeni este aceea de a folosi această teamă pentru a-și mobiliza majoritatea tăcută și pentru a se asigura că nu doar partidele anti-sistem vor fi auzite. Nu este încă prea târziu”.

Citiți și:  Papa Francisc: „Fiecare țară aparține și imigrantului”, iar Imamul Al-Azhar îl felicită

Studiul a descoperit, de asemenea, că aproape 92% dintre europeni cred că vor suferi dacă Uniunea Europeană s-ar dezintegra – în special în ceea ce privește munca, călătoriile și comerțul.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile