GENERAL

Viktor Orban va avea puteri sporite! A declarat STARE DE URGENTA in Ungaria din cauza razboiului

Viktor Orban 1024x696 1

Guvernul Ungariei a declarat stare de urgenţă din cauza conflictului armat din ţara vecină, la scurt timp după ce Parlamentul de la Budapesta a amendat Constituția pentru ca o astfel de măsură să poată fi luată, informează Agerpres, care preia agenția MTI.

Starea de urgență va intra în vigoare începând de la miezul nopţii de marţi spre miercuri. Într-un mesaj video publicat pe Facebook, premierul Viktor Oban a declarat că războiul din Ucraina prezintă un pericol constant pentru „Ungaria, siguranţa noastră fizică, aprovizionarea cu energie şi siguranţa financiară a familiilor şi economiei”. „Guvernul învestit astăzi a început să lucreze imediat.

Având în vedere războiul dintr-o ţară vecină, nu am pierdut nicio singură secundă. Un război căruia nu îi vedem sfârşitul deocamdată”, a susținut şeful guvernului ungar. Am văzut că războiul şi sancţiunile de la Bruxelles au provocat o mare perturbare economică şi creşteri drastice de preţuri. Lumea se află în pragul unei crize economice. Ungaria trebuie să stea departe de acest război şi trebuie să protejeze securitatea financiară a familiilor.

Viktor Orban, motivând declararea stării de urgență: Pentru aceasta, guvernul trebuie să poată lua decizii şi să acţioneze rapid, a mai susținut prim-ministrul ungar. Potrivit acestuia, starea de urgenţă va permite guvernului de la Budapesta să reacţioneze rapid şi să folosească „toate metodele la dispoziţia sa” pentru a proteja Ungaria şi pe cetățenii ei. „Vă voi aduce la cunoştinţă primele decizii mâine”, a precizat premierul ungar.

Anunțul lui Orban a venit la doar câteva ore după ce parlamentul a amendat Constituţia, stabilind că o astfel măsură poată fi luată în situaţie de conflict armat, război sau dezastru umanitar într-o ţară vecină.

Viktor Orban, care a câștigat în alegerile din 3 aprilie al patrulea mandat consecutiv, a mai recurs în trecut instaurarea stării de urgență, o dată din cauza crizei migrației din Europa și, mai târziu, în timpul pandemiei de COVID-19. Noua stare de urgență împuternicește în mod similar guvernul de la Budapesta să aprobe măsuri prin intermediul decretelor, notează Reuters.

Sursa: libertatea.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.