Viktor Orban: „Suntem invadati. Avem DATORIA istorica si morala de a APARA Europa”

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat, luni, in timpul unui discurs in parlamentul de la Budapesta ca Ungaria are „datoria morala si istorica de a apara Europa”.

„Frontierele noastre sunt amenintate, viata noastra bazata pe respectarea legilor…..si intreaga Europa. Suntem invadati. Sute de mii, milioane de imigranti sunt la granitele Ungariei si ale Europei si nu vad cand acest asalt va lua sfarsit”, a declarat Orban in fata parlamentarilor.

ungaria31-610x300

„Europa este bogata, insa este si slaba, este probabil cea mai periculoasa combinatie. Europa nu va fi in stare sa ii sustina pe toti imigrantii, in plus sutele de mii de refugiati nu respecta legile noastre, nici macar nu vor sa accepte o simpla inregistrare.

Europa nu este capabila sa ia asupra sa intreaga durere a lumii. (…) Sistemul de cote de alocare a refugiatilor nu este o solutie, imigratia va creste in acest fel. Nimeni nu are dreptul absolut sa primeasca aici bogatie si prosperitate, trebuie sa muncesti pentru acestea”, a mai adaugat Orban, citat de Magyar Hirlap.

Citiți și:  Întâlnire de gradul III la Budapesta pentru o alianță politică și o nouă Europă

Viktor Orban s-a confruntat in ultima perioada cu critici dure din partea unor lideri europeni, fiind acuzat ca pune in aplicare practici din perioada anilor ’30-’40.

Ministrul apararii din Ungaria a dat ordin de mobilizare pentru o parte din rezervistii voluntari pentru a ajuta la gestionarea „crizei migratiei in masa”.

Istvan Simicsko a luat aceasta decizie la solicitarea sefului statului major ungar. Rezervistii vor fi folositi in principal pentru a asigura personalul garnizoanelor lasate goale de militarii desfasurati la frontiera, dar ar putea avea si alte indatoriri, scrie agentia de presa ungara.

Ungaria este angrenata intr-un tot mai temperamental razboi al declaratiilor cu vecinii sai sudici, in conditiile in care Serbia si Croatia se lupta sa faca fata valului de migranti care fug din Orientul Mijlociu de razboi si saracie si incearca sa tranziteze regiunea pentru a ajunge in vestul Europei. – sursa: aktual24.ro

Citiți și:  Întâlnire de gradul III la Budapesta pentru o alianță politică și o nouă Europă
VEZI SI: Președintele Croației o face praf pe Angela Merkel in problema imigrantilor islamisti. Vezi aici ce cuvinte a avut la adresa ei!
14 vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU