GENERAL

Viktor Orban pune Europa pe jar. Urmeaza marea CONFRUNTARE

Viktor Orban

Confruntarea Ungariei cu UE pare acum inevitabilă. Premierul Viktor Orban s-ar putea impune sancțiunilor împotriva Federației Ruse, după ce a câștigat alegerile de duminică, acestea fiind cel de-al patrulea succes consecutiv al omului politic din Ungaria.

Confruntarea Ungariei cu UE pare acum inevitabilă
După câștigarea alegerilor de duminică, este posibil ca Viktor Orban să se împotrivească sancțiunilor referitoare la livrările de petrol și gaze rusești, subliniind că ar duce la o distrugere a economiei țării, scrie Reuters, care adaugă că premierul ungar este de părere că economia este deja slăbită din cauza războiului din Ucraina.

Presa internațională mai spune că premierul Ungariei se va folosi de acest mandat pentru a întări politicile interne conservatoare cu scopul de a crea o clasă de industrialiști loiali guvernului.

Cu toate acestea, Viktor Orban are de rezolvat mai multe probleme printre care se numără repararea relației cu aliații estici precum Polonia. Aliații estici au fost afectați de atitudinea rezervată a șefului Guvernului de la Budapesta cu privire la războiul din Ucraina.

Viktor Orban, felicitat de Putin pentru victoria în alegeri
Preşedintele rus Vladimir Putin l-a felicitat luni pe premierul ungar Viktor Orban pentru victoria sa în alegerile legislative, exprimându-şi speranţa într-o consolidare a legăturilor dintre Moscova şi Budapesta, a transmis Kremlinul.

„Şeful statului rus s-a declarat convins că, în ciuda unei situaţii internaţionale dificile, dezvoltarea viitoare a legăturilor bilaterale şi a parteneriatului (între Moscova şi Budapesta – n.r.) va corespunde intereselor popoarelor rus şi ungar”, a transmis preşedinţia rusă într-un comunicat, potrivit AFP şi EFE.

Orban s-a declarat câştigătorul alegerilor legislative care au avut loc duminică în Ungaria şi în urma cărora a obţinut un al patrulea mandat consecutiv de premier, la o mare diferenţă de voturi faţă de opoziţie.

El a profitat de ocazie pentru a se distanţa din nou de Bruxelles, care l-a criticat pentru poziţia în privinţa războiului dus de Rusia în Ucraina. Potrivit analiştilor, conflictul armat din Ucraina l-a avantajat pe Orban, care s-a prezentat în faţa electoratului drept garantul stabilităţii în vremuri tulburi.

Sursa: capital.ro

Alătură-te celorlalți 44 de abonați.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.