Viktor Orban, declarații care il vor cutremura pe Vladimir Putin. News alert

Ungaria a venit cu un semnal important în plin război al Rusiei în Ucraina. Premierul Viktor Orban a făcut o serie de declarații menite să-l cutremure pe Vladimir Putin. El s-a aflat la Beregsurány, unde a salutat personal pe refugiaţii veniţi din Ucraina.

Toţi cei aflaţi în dificultate pot conta pe Ungaria, a declarat permierul ungar la Beregsurány, județul Szabolcs-Szatmár-Bereg, după ce a efectuat o vizită în această zonă. Viktor Orbán a spus că peste tot a văzut numai necazuri, oameni aflaţi în dificultate.

„Există locuri de cazare, iar elevii pot merge la şcoală şi vor exista şi posibilităţi de angajare. Însă, cheia pentru rezolvarea situaţiei şi pentru lichidarea necazului nu este în Ungaria, ci peste graniţă”, a mai spus premierul ungar.

La Beregsurány, Viktor Orbán a salutat personal pe refugiaţii veniţi din Ucraina. În localitatea de graniţă premierul s-a întâlnit în a opta zi a războiului ruso-ucrainean cu familiile aflate în dificultate.

Viktor Orban: Am văzut peste tot numai necazuri, doar necazuri peste tot
„Am văzut peste tot numai necazuri, doar necazuri peste tot. Oameni în dificultate care, lăsând în urmă tot ceea ce au, încearcă cumva să scape de amenințarea războiului. Maghiarii sunt într-o situaţie mai favorabilă, deoarece vorbesc limba maghiară, aici au cunoştine, au relaţii, şi relativ repede își pot găsi un loc de cazare, iar majoritatea au deja şi un loc de muncă.

Citiți și:  Planeta este in fierbere. Putin și-a găsit aliați grei în fața confruntării cu SUA și NATO

Am vorbit cu o familie care are deja o locuinţă închiriată la Nyiregyháza, unde se poate caza împreună cu cei cinci copii şi mâine va merge şi la muncă”, a declarat ziariştilor premierul ungar.

El a adăugat: În comparaţie cu împrejurările din cazul de față treburile merg bine. Ne aflăm într-o mare criză, dar a mai fost o criză şi în timpul războiului din Crimeea.

Mâinile harnice sunt binevenite în Ungaria
Viktor Orbán a discutat şi cu primarii localităţilor de graniţă.

„Refugiații primesc aceleași îngrijiri ca și maghiarii”, a subliniat premierul ungar, menţionând că beneficiază de ajutor şi cei care nu pot merge mai departe din Ungaria, respectiv rămân în ţară.

Citiți și:  Un nou CONFLICT pe harta lumii. China provoacă SUA

„A început deja coordonarea pentru ca cei care rămân aici, în Ungaria pentru că nu vor sau nu se pot întoarce, sau nu vor sau nu pot merge mai departe, să aibă un loc de muncă. Organizarea acestei situaţii a început deja, am luat legătura cu cei mai mari antreprenori şi cu cele mai mari agenții de intermediere a forţei de muncă.

Încercăm să creăm posibilitatea pentru fiecare de a-și crea propria existență, dacă aşa a vrut viața să trăiască aici cu noi în Ungaria. Ungaria este o ţară bazată pe muncă, aici îi ajutăm pe toți să aibă un loc de muncă. Economia ungară este în plină expansiune, însă încă mai există o lipsă de forță de muncă, așa că mâinile harnice sunt binevenite”, a conchis Viktor Orbán, citat de Hirado.hu.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!