Viktor Orban, DECIZIE în plin război

Premierul Viktor Orbán a vorbit despre războiul din Ucraina, precizând și de partea cui este acesta. El susține că deși Ungaria își dorește pacea, nu poate să nu țină cont și de interesul poporului.

„În războiul ruso-ucrainean, Ungaria este de partea Ungariei. Îi ajută pe cei care au nevoie, dar vrea să afirme, vrea să-și protejeze propriile interese naționale”, a subliniat premierul Viktor Orbán după summit-ul UE şi NATO, care a avut loc la Bruxelles, într-o declaraţie acordată mass-mediei, arată MTI.

Premierul a menţionat: Ungaria trebuie să-și susțină propriile interese naționale din nou și din nou la fiecare întâlnire internațională.

„De aceea nu este totuna ce fel de guvern are Ungaria. Are un guvern care să susțină interesele naționale sau unul care dorește să înoate într-un rol subordonat cu cei mari sau cu alte țări care asigură doar prestigiu pentru el”, a spus Viktor Orbán.

Citiți și:  Ungaria zguduie Europa. Decizia luată la Budapesta

Referitor la actuala situaţie Viktor Orbán a afirmat: Sunt ţări care susţin că acesta este un război în care sunt şi ele într-un fel implicate. În schimb ungurii spun că există un război ruso-ucrainean care se desfăşoară în apropierea noastră, nu putem fi indiferenţi, deoarece există milioane de suferințe umane şi milioane de oameni aflaţi în dificultate. Pe lângă toate acestea există şi interese ungare pe care un război în vecinătate le poate pune mereu în pericol.

Viktor Orbán, de partea Ungariei
„Adică ne aflăm într-o situație periculoasă, dar noi suntem de partea Ungariei și privim această situație cu capul maghiar şi din punct de vedere maghiar”, a afirmat premierul ungar, care a subliniat: Sunt ţări care ar dori ca NATO sau Uniunea Europeană să devină parte a conflictului într-o oarecare măsură, sau chiar cu toată forţa, și sunt țări, precum Ungaria, care vor să rămână în afara acestui război.

Citiți și:  Kremlinul AMENINTA din nou: : Ce se intampla cu tările care îşi pun aerodromurile la dispoziţia Ucrainei

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *