Viktor Orban aruncă în aer toată Europa. Putin şi-a dat acordul

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a avut o conversație telefonică cu președintele rus Vladimir Putin și a reușit să-l convingă să se reașeze la masa negocierilor pentru a încheia rapid conflictul militar din Ucraina.

Viktor Orban l-a convins pe Vladimir Putin să se reașeze la masa negocierilor
Premierul Ungariei, Viktor Orban, a spus că a avut miercuri o conversaţie telefonică cu Vladimir Putin.

„I-am propus preşedintelui Putin să decreteze un armistiţiu imediat în Ucraina. A răspuns afirmativ, dar cu anumite condiţii”, a explicat premierul maghiar, citat de cotidianul francez Le Figaro.

Viktor Orban l-a invitat pe Vladimir Putin la Badapesta pentru un summit extraordinar cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, cancelarul german Olaf Scholz şi cu președintele francez Emmanuel Macron pentru a discuta despre soluţionarea conflictului militar din Ucraina.

Citiți și:  UE trimite NUCLEARA pentru Vladimir Putin! Este Breaking News

După câștigarea alegerilor în scrutinul parlamentar de duminică, agenția de presă Reuters susține că este posibil ca Viktor Orban să se împotrivească sancțiunilor europene referitoare la livrările de petrol și gaze naturale rusești, subliniind că ar duce la o distrugere a economiei Ungariei.

Potrivit sursei citate, premierul ungar este de părere că economia maghiară este deja slăbită de războiul din Ucraina.

Confruntarea Ungariei cu UE pare acum inevitabilă
Reuters susține că premierul Ungariei se va folosi de acest mandat pentru a întări politicile interne conservatoare cu scopul de a crea o clasă de industrialiști loiali guvernului.

Cu toate acestea, Viktor Orban are de rezolvat mai multe probleme printre care se numără repararea relației cu aliații estici precum Polonia. Aliații estici au fost afectați de atitudinea rezervată a șefului Guvernului de la Budapesta cu privire la războiul din Ucraina.

Citiți și:  Planul monstruos al lui Vladimir Putin! Ce le-a transmis ucrainenilor în plin război

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.