Viktor Orban acuză UE: Aruncă o ‘bombă nucleară’ asupra economiei Ungariei

Premierul ungar Viktor Orban a declarat că respinge ultima propunere a Uniunii Europene de interzicere a petrolului rusesc, afirmând că aceasta echivalează cu o „bombă nucleară” aruncată asupra economiei țării sale.

Orban a declarat vineri, într-un interviu la radioul de stat, că dorește o scutire de cinci ani – în loc de un an, cum se ia în considerare în prezent – pentru ca Ungaria să se conformeze unei interdicții a UE privind petrolul rusesc. De asemenea, el a mai spus că renunțarea Ungariei la țițeiul rusesc necesită investiții de miliarde de dolari și acces la partea Ungariei din fondurile UE pentru a plăti pentru aceasta.

Executivul UE a blocat accesul Ungariei la partea sa de 7,2 miliarde de euro (7,6 miliarde de dolari) din fondurile pentru pandemie (PNRR), din cauza preocupărilor legate de corupție.

Citiți și:  Este FARA PRECEDENT: CE activează 'opțiunea nucleară' împotriva Ungariei. Breaking news!

De asemenea, Orban a declarat că nu va susține sancțiunile împotriva unor personalități religioase, inclusiv a patriarhului rus Kirill.

În același timp, liderul ungar a declarat că scopul său final nu este de a se opune prin veto sancțiunilor UE, ci de a avea o „cooperare constructivă” care să țină cont de interesele Ungariei, inclusiv în ceea ce privește ultimul pachet de sancțiuni.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.